Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gašenje traje

Kod Poreča gori sjenik s tisuću bala sijena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gašenje požara trajat će cijeli dan.

Požar većih razmjera izbio je u četvrtak oko 11 sati u sjeniku s oko tisuću bala sijena u Jehnićima kraj Žbandaja na Poreštini, ali je zahvaljujući brzoj intervenciji porečkih vatrogasaca najprije stavljen pod nadzor, a oko 12,30 sati i lokaliziran, no njegovo će gašenje trajati cijeli dan.

Pročitajte i ovo Prizor strašnog požara Drama u Indiji VIDEO Stravičan požar u zabavnom parku, 27 mrtvih među kojima četvero djece Požar u Vijetnamu Glavni grad Vijetnama Ogroman požar izbio u gusto naseljenom području, 14 ljudi poginulo

Zapovjednik porečke javne vatrogasne postrojbe Adrijano Jugovac rekao je kako su na požarište upućena četiri vatrogasna vozila i petnaestak vatrogasaca, među kojima i pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Vrsara i Višnjana. Iz sigurnosnih razloga područje je nadzirala policija.

"Kako stvari stoje, požar će se gasiti cijeli dan jer će radi potpunog gašenja trebati razbacati sijeno s obzirom da se onako na gomili sijeno vrlo teško gasi", kazao je.

Požar kod Splita, izgorjelo 7,5 hektara niskog raslinja i trave

Pretpostavlja se da će materijalna šteta biti velika, dok će se očevid obaviti nakon što požar bude u potpunosti ugašen.

Inače, u utorak i srijedu na području Istarske županije zabilježeno je šest požara na otvorenom prostoru - tri na području Labina, dva na Poreštini i jedan na području Pazina, a uglavnom ih je uzrokovalo nekontrolirano spaljivanje korova i suhe trave. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene