Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razminiranje

Jedan pirotehničar poginuo, drugi ozlijeđen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U minskom polju na ulazu u Kotar šumu kod Petrinje danas je oko 11 sati, razminiravajući prostor koji je u Domovinskom ratu bio crta razdvajanja, poginuo jedan pirotehničar, dok je drugi pirotehničar ozlijeđen, izvijestila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Tridesetčetverogodišnji pirotehničar poginuo je prilikom razminiranja, dok je njegov tri godine stariji kolega dobio geler u nogu nakon čega se oporavlja u sisačkoj bolnici i nije u životnoj opasnosti. Nesretni pirotehničar inače je iz Zadra, a zajedno s desetoricom kolega radio je za dubrovačku tvrtku Heksogen d.o.o. Inače, Kotar šuma kod Petrinje smatra se najopasnijim miniranim područjem.

Pročitajte i ovo Očevid nakon nesreće pri razminiranju: Ilustracija - 5 Počeo očevid Znate li koje hrvatske županije imaju najviše minski sumnjivog područja? "Opasnost je realna" Slika nije dostupna Opasno područje 'Kada prolaziš cestom ne znaš je li mina ili nije'

Očevidom je utvrđeno da je prilikom razminiranja došlo do aktiviranja protupješadijske mine, od koje je na mjestu nesreće preminuo 34-godišnji pirotehničar, a smrt je u 14,05 sati konstatirala liječnica iz Hitne medicinske pomoći Petrinja. Policija će o ovom događaju podnijeti izvješće nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene