Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Duga od 12 do 15 metara

Kod otoka Žirja potonula misteriozna crvena jedrilica: Ne zna se tko je vlasnik, nitko nije prijavio nestanak...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potonulu jedrilicu crvene boje i zasad nepoznatog vlasnika uočili su ribari u utorak dvije nautičke milje južno od uvale Stupica na otoku Žirje te su slučaj prijavili Policijskoj upravi šibensko-kninskoj, a pomorska policija i Lučka kapetanija utvrđuju vlasništvo i okolnosti potapanja.

"Ne zna se tko je vlasnik jedrilice koja je potonula, nitko nije prijavio nestanak, odnosno krađu takve jedrilice, tako da nemamo tu informaciju. Zagađenje mora nije uočeno, a pomorska policija s Lučkom kapetanijom utvrđuje vlasništvo i okolnosti potapanja", rekla je u srijedu glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto" Mostarski Bruce Lee Misterija Nestao Bruce Lee iz Mostara: ''Sumnjam na dvojicu. Jean-Claude Van Damme ili Jackie Chan. Trećeg ne vidim''

Kako su izvijestili iz Županijskog centra 112 koji je prijavu o potopljenoj jedrilici s ribarskog broda zaprimio u utorak u 9:52, na površini je bio samo krmeni dio jedrilice, a procijenjena je dužina jedrilice od 12 do 15 metara. Na dozivanje se nitko nije odazvao te su ribari pretpostavili da je napuštena.

Dolaskom plovila pomorske policije na lokaciju nisu se mogli utvrditi podrobniji podaci, to jest ime i nacionalne oznake, jer je jedrilica u 10:20 u potpunosti potonula na području gdje je dubina mora oko 170 metara. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene