Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premetačina u Bjelovaru

Kod krivolovaca pronađena veća količina oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U opsežnom kriminalističkom istraživanju u vezi sa suzbijanjem kaznenih djela protuzakonitog lova i nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, koje su proveli policijaci bjelovarsko-bilogorske Policijske uprave, u premetačini je pronađena veća količina oružja i streljiva.

Kriminalističkim istaživanjem je bilo obuhvaćeno više osoba s područja Čazme. Na temelju naloga Županijskoga suda u Zagrebu, pregledano je osam stambenih zgrada i osobnih vozila. Pronađeno je 14 pušaka, osam optičkih uređaja, od toga jedan s laserom, pet prigušivača pucnja, cijev vatrenog oružja, pištolj, ručna obrambena bomba, 100 grama baruta, 879 komada raznog streljiva te dva spremnika za streljivo. Pronađeno oružje i streljivo privremeno je oduzeto po zakonima o kaznenom postupku i prekršajima.

Pročitajte i ovo Osoba s invaliditetom dobila kaznu Šef Udruge rezigniran Šok za osobe s invaliditetom: "Počeli su nam naplaćivati kazne"; Nakon našeg upita u Gradu razmišljaju o promjenama Zimske gume - 1 Teška krađa Mladić opelješio vulkanizersku radnju: Krao automobilske gume i opremu u vrijednosti 40 tisuća eura

Bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava priopćila je kako će tri osobe biti kazneno prijavljene, od kojih jedna i prekršajno, a tri osobe samo prekršajno. Zbog posjedovanja većih količina vatrenoga repetirajućeg oružja s opremom koju građani ne mogu legalno posjedovati (prigušivači) te veće količine streljiva i eksplozivnih tvari, protiv 34-godišnjaka, 39-godišnjaka i 47-godišnjaka bit će podnesene kaznene prijave.

Protiv 23-godišnjaka, 41-godišnjaka, 59-godišnjaka te spomenutoga 39-godišnjaka bit će podnesene prekršajne prijave na temelju Zakona o oružju. U daljnjemu kriminalističkom istraživanju oduzeto oružje i streljivo bit će predmet vještačenja kako bi se utvrdilo i ima li i drugih kaznenih djela. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene