Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema opasnosti za ljude i okoliš

Kod Buzina iz šlepera iscurila emulzija za boje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom naleta šlepera natovarenog bačvama s Emulzijom za proizvodnju boja EPA 073 na cestovnu signalizaciju, između Buzina i Kosnice, došlo je do istjecanja emulzije, izvijestio je večeras Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, ističući kako je sanacija u tijeku te da nema opasnosti za ljude i okoliš.

U Uredu navode kako se nesreća dogodila iza 17 sati, o čemu je izvješćen Županijski centar 112, a na mjesto nesreće odmah su izašli vatrogasci i policija. Oni su zatražili pomoć u intervenciji budući da je iz šlepera, koji je bio natovaren s 19 bačava od 1000 litara, curila emulzija. Županijski centar 112 izvijestio je o tome pročelnika gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavla Kalinića, koji je pak obavijestio djelatnike Zavoda za toksikologiju dr. Tihomira Majića i dežurnog toksikologa prof. Franju Plavšića.

Pročitajte i ovo Autom zapeo u poplavljenom podvožnjaku već duže vrijeme FOTO/VIDEO Zagrebački podvožnjak koji se zatvara i zbog jutarnje rose: Noćna mora i velika opasnost za vozače, pogledajte što kažu iz Grada Privođenje mladića za nesreću u Buzinu - 2 petero ozlijeđenih Mladić koji je pokosio ljude u Buzinu pušten iz pritvora: Ostao bez vozačke, dva puta mjesečno mora se javljati policiji

Kalinić, Majić i Plavšić su trenutačno na terenu a očekuje se i dolazak inspektora zaštite okoliša. U međuvremenu je utvrđeno kako tvar koja curi jest Emulzija za proizvodnju boja EPA 073, koja je nezapaljiva ali nadražujuća za oči.

Kako bi se spriječilo daljnje istjecanje vatrogasci su začepili rupu na cisterni, a tvar koja je iscurila po cesti zbrinuta je pijeskom. Za zbrinjavanje ostatka angažirana je ovlaštena tvrtka, navodi zagrebački gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama. 'U ovom trenutku nema opasnosti za ljude i okoliš, te će se cijela situacija sanirati u najkraćem mogućem roku', ističe stručni savjetnik za informiranje gradskog Ureda Kristina Martinović.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene