Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta za operatera

'Klonirao' SIM kartice i nabio račun od 340,000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati počinitelj na prijevaru uzeo SIM karticu pa je klonirao i klonove koristio u Ukrajini, Rusiji i Kazahstanu čime je teleoperateru nanio štetu od 340 tisuća kuna.

340 tisuća kuna šteta je koju je napravio nepoznati počinitelj jednom telekomunikacijskom operatoru sa sjedištem u Zagrebu. Riječ je o iznosu računa telekomunikacijskog prometa koji je napravljen uUkrajini, Rusiji i Kazahstanu, a korištenjem kloniranih SIM kartica.

Pročitajte i ovo Velika akcija Europola. ilustracija EUROPOL u akciji Pala banda koja je izvukla stotine milijuna eura: Obećavali ogromnu zaradu na kanabisu za medicinsku upotrebu Slika nije dostupna internetska prijevara Tvrtka iz Orehovice ostala bez više stotina tisuća kuna u prevari: Pazite na ovakve e-mailove

Točan broj počinitelja nije poznat, no sigurno je da muškarac koji se predstavio kao djelatnik operatora kako bi se domogao SIM kartice, nije radio na svoju ruku. On je, naime, u ožujku došao u obiteljsku kuću Maruševcu i predstavio se kao službenik tvrtke iz Zagreba. Ponudio je 51-godišnjoj vlasnici kuće potpisivanje ugovora na njezinu postojeću liniju uz pretplatu.

Prilikom sklapanja ugovora uzeo je SIM karticu, te sa iste iščitao ključne podatke koji su kasnije iskorišteni za kreiranje drugih SIM kartica sa istim podacima. U suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog kaznenog djela i pronalasku počinitelja, izvijestila je varaždinska policija kojoj je teleoperator nepoznatog počinitelja prijavio zbog kaznenog djela prijevare. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene