Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kaznena prijava Zagrepčaninu zbog sudara plovila u kojem je poginuo Slovenac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sumnje da je uzrokovao prometnu nesreću na moru u kojoj je poginuo 33-godišnji Slovenac Mate Kranjac iz Celja, protiv 61-godišnjeg Zagrepčanina Darka Gojanovića bit će podnesena kaznena prijava, izvijestila je danas šibensko-kninska Policijska uprava ne navodeći ime osumnjičenika.

U policijskom izvješću navodi se da je kriminalističkom obradom utvrđeno kako je osumnjičeni 61-godišnjak u noći s petka na subotu deset minuta poslije ponoći upravljao plastičnom brodicom "Galeb" šibenskih registracija te udario u gumeni gliser kojim je upravljao 33-godišnji Slovenac, koji je pritom pao u more i poginuo. Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti utapanje.

Pročitajte i ovo Sudar automobila u zagrebačkim Dugavama - 4 Policija na terenu FOTO/VIDEO U prometnoj nesreći sudjelovala tri automobila: Ozlijeđena jedna osoba Nesreća kod Westgatea prema jankomiru Kombi Sokol Marića sudjelovao u nesreći kod Westgatea: Ozlijeđene tri osobe

Nesreća se, kako je jučer izvijestilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, dogodila kada je slovenski gumenjak velikom brzinom iz luke na Zlarinu krenuo prema Jadriji te se stotinjak metara od obale sudario sa šibenskom brodicom koja je dolazila iz suprotnog smjera. Kad su plovila međusobno bila udaljena od 10 do 15 metara, Darko Gojanović, koji je upravljao šibenskom brodicom, skrenuo je na lijevu stranu i udario u gumenjak. Iz gumenjaka su ispala obojica muškaraca, a 33-godišnji Mate Kranjac iz Celja pritom je poginuo.

Inspektor šibenske Lučke kapetanije utvrdio je da voditelji brodica nisu poštovali pravila o izbjegavanju sudara na moru te će protiv voditelja šibenske brodice Darka Gojanovića biti podnesen i optužni prijedlog Vijeću za prekršaje šibenske Lučke kapetanije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene