Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Osjeća ne nelagodno i jadno'

Karlovac: 'Pokušali su mu gurnuti nogu stolca, ali nije bilo silovanja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj karlovačke škole u kojoj su učenici navodno silovali kolegu nogom od stolca komentirao je da nije bilo nikakvog fizičkog kontakta.

'Trojica učenika prislonila su ga na stol. Dvojica su ga držala, a treći mu je pokušavao nogu stolca gurnuti u stražnjicu. Istrgnuo se, pobjegao i s potrganim hlačama otišao pedagoginji i sve prijavio. To se događalo na petominutnom odmoru između šestog i sedmog sata. Prema našim saznanjima nije bilo fizičkog kontakta. Nesretni učenik, žrtva tog strašnog slučaja, koji je pogodio cijelu školu, rekao je da nije ozlijeđen, ali se osjeća jadno i nelagodno. Ne bih to shvatio kao seksualno zlostavljanje. Nije bilo bolničkog liječenja, a učenik normalno pohađa nastavu', rekao je ravnatelj karlovačke Šumarske i drvodjeljske škole Robert Erdeljac o strašnom slučaju zlostavljanja, koji je potresao ne samo tu školu, nego i čitavu karlovačku i hrvatsku javnost.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo Slika nije dostupna Pokušaj silovanja nogom od stolca Sutkinja odlučila: Ništa od pritvora za maloljetne nasilnike iz Karlovca

>> Nogom od stolice silovali školskog kolegu?

Svi su učenici drugog razreda, a nakon ovog događaja utvrđeno je da je spomenuti trojac posljednja dva tjedna zlostavljao još šest, sedam učenika, uglavnom one manjeg rasta i slabije fizičke građe, ali nitko od njih zlostavljanje nije prijavio nastavnicima ili bilo kome u školi do ovog slučaja. Na one jače nisu se usudili nasrnuti. Do tada s njima nije bilo nikakvih problema. U školi kažu da su tužni i žalosni, nemaju riječi kojima bi opisali kako se osjećaju, posebno kada se zna da se sustavno bore protiv nasilja, a četiri su godine sudjelovali na državnim smotrama s projektima na tu temu.

'Na spomenutu trojku naša nastojanja i borba protiv svih oblika nasilja očito nisu djelovali. To se dogodilo na naše veliko razočaranje. Zlostavljani učenik i njegovi roditelji rekli su da nije potrebna liječnička niti psihološka pomoć. U školi nema psihologa, no ako se pokaže da će to biti potrebno, angažirat ćemo i takvog stručnjaka', rekla je pedagoginja Mirna Korkut, koja je razgovarala sa svim učenicima. Trojica učenika isključena su iz škole do okončanja postupaka s čime se složilo i učeničko vijeće.

'Odmah nakon nesretnog događaja učenici zlostavljači i njihovi roditelji otišli su se ispričati zlostavljanom učeniku. O tome nas je obavijestio njegov otac i predložio da ih se ne isključi iz škole. No, ostali đaci pitali su se, ako to nije za kaznu isključenja, što onda jest', pričaju ravnatelj i pedagoginja Šumarske i drvodjeljske škole.

Karlovačka policija, koja je već po dojavi u petak prošloga tjedna bila u školi i razgovarala sa sudionicima, danas će ispitati učenike da bi rasvijetlila sve detalje slučaja, a u tijeku je i postupak prosvjetne inspekcije u školi. U PU karlovačkoj dodali su da detalje slučaja do okončanja istrage ne mogu iznositi, s obzirom na to da je riječ o maloljetnim osobama, ali da ne isključuju nijedan oblik nasilja, od zlostavljanja do pokušaja silovanja ili silovanja. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene