Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontroverzni 'lički Tuđman'

Joso Mraović na slobodi 4 mjeseca prije isteka zatvorske kazne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri mjeseca prije isteka zatvorske kazne, na slobodu je pušten kontroverzni tajkun iz Gospića Joso Mraović.

Mraović je, podsjetimo, osuđen za silovanje 30-godišnje američke košarkašice Ilishe Jarett, a čitavu aferu koja je nastala oko toga, obilježile su njegove kontroverzne izjave i oslobađajuće presude na prvom suđenju uz koju je sudac Branko Milanović obrazložio kako je guranje prsta u anus isto kao i rukovati se.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Prva presuda bila je kratkog vijeka, ali je izazvala šok i zgražanje u javnosti. Na drugom suđenju proglašen je krivim i određena mu je kazna od tri godine zatvora, no nakon Mraovićeve žalbe Vrhovnom sudu, smanjena je na dvije godine.

Mraović, koji sebe još voli zvati i 'ličkim Tuđmanom', uvjetno je pušten na slobodu četiri mjeseca prije isteka kazne pa je na slobodi uspio proslaviti i svoj 63. rođendan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene