Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Azil udruge Astor

Još se ne zna uzrok smrti 43 psa u Zagrebu, aktivisti vjeruju da su otrovani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Točna uzrok smrti pasa pronađenih u azilu udruge Astor u Novom Zagrebu utvrdit će se obudkcijom na Veterinarskom fakultetu

Još nema službenih podatke o uzroku uginuća 43 psa čija su trupla pronađena u prihvatilištu za životinje u Novom Zagrebu, no aktivisti za zaštitu prava životinja tvrde kako je gotovo sigurno da su psi otrovani.

Pročitajte i ovo Ilustracija apel policije Napadi pasa na ljude u Istri: Nakon incidenta, djevojka pokušala pobjeći policiji, pa progutala paketić droge Slika nije dostupna ''Donesite deke, ručnike'' Psi u Dumovcu imaju nove kućice: ''Želimo da se čim prije usele nekome u topli dom''

Točan uzrok smrti utvrdit će se na Veterinarskom fakultetu koji radi obdukciju na tijelima uginulih životinja, no obdukcija i nalazi, kako se doznaje, još nisu dovršeni.

VIDEO Strava u prihvatilištu za pse: 46 pasa možda je otrovano

I u policiji kažu da do okončanja stručnih ispitivanja, koja će otkriti uzrok uginuća, ne mogu govoriti niti o mogućem kaznenom djelu ili podnijeti bilo kakvu prijavu.

Ipak, aktivisti za prava životinja s velikom sigurnošću tvrde da su psi u azilu udruge Astor bili otrovani. Nepoznatu otrovnu tvar, prema nekim tumačenjima, nisu progutali nego udahnuli, jer su svi uginuli bez povraćanja ili krvarenja.

Prema pisanju medija udruga u kojoj su pronađeni mrtvi psi bila je fiktivna, a vlasnica prihvatilišta navodno je u međuvremenu otišla iz Hrvatske. Ni aktivisti za prava životinja, navodno, nisu znali tko stoji iz ilegalnog azila.

Predstavnik udruge Prijatelji životinja Luka Oman jučer je izjavio kako očekuje temeljitu i ustrajnu istragu kako bi se otkrio počinitelj, ali i njegovi motivi.

Prema Omanovim zapažanjima, takav slučaj dosad nije zabilježen u Hrvatskoj, u kojoj su propisane kazne za mučenje ili ubijanje životinja nedovoljne, jer Kazneni zakon za takve zločine predviđa najviše godinu dana zatvora, a Zakon o zaštiti životinja globu do 15.000 kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene