Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nožem u trbuh

Još jedan sukob na Bilicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pretrpanom splitskom zatvoru Bilice, 22-godišnji splitski diler, koji je trenutačno pod USKOK-ovom istragom zbog švercanja i dilanja marihuane iz BiH, napao je i ozlijedio maloljetnog ubojicu.

Tijekom šetnje zatvorskim krugom sukobili su se 22-godišnji diler i 17-godišnjak optužen za ubojstvo 21-godišnjeg Marka Jurića nožem u trbuh početkom studenoga prošle godine na splitskim Bačvicama. 'Službenik osiguranja koji je vršio nadzor na šetnici prmjetio je da je punoljetna osoba gurnula maloljetnu osobu, uslijed čega je ova pala i udarila glavom o pod', rekao je Tihomir Jakelić, upravitelj splitskog zatvora.

Pročitajte i ovo Nožem usmrćen mladi Splićanin - 3 drama iza rešetaka Osumnjičeni za ubojstvo u Splitu iz zatvora prevezen u bolnicu: Imao je ozljede glave i čeljusti, tvrdi da je pao s kreveta Ilustracija KBC Split Muškarac napadnut nožem u Splitu, policija privela dvije osobe

>> Nadzor u Bilicama zbog samoubojstva Svaline

Maloljetni ubojica kojem bi sljedeći tjedan trebalo početi suđenje za ubojstvo, zadobio je potres mozga i krvarenje iz uha. Nakon noći provedene u splitskom KBC-u vraćen je u zatvor. 'Zavisno od težine ozljeda koje je maloljetnik zadobio, jer za sada još ne znamo točnu kvalifikaciju ozljeda, odlučit ću hoću li protiv punoljetnog sudionika podnijeti kaznenu prijavu', kaže Jakelić.

Jedan od gorućih problema splitskog zatvora je višegodišnja prebukiranost. Trenutačno je na Bilicama smješteno 270 pritvorenika i zatvorenika, a kapacitet je 150 osoba.Posljednji incident u splitskom zatvoru bilo je samoubojstvo Jurice Svaline polovicom prosinca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene