Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabranjeno snimanje

Jake mjere osiguranja na suđenju za krvavu pljačku Fine iz 2005.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jake mjere osiguranja i zabrana snimanja obilježile su početak novog suđenja za krvavu pljačku Fine 2005. godine na Županijskom sudu u Zagrebu.

Podsjetimo, podignuta je nova optužnica za krvavu pljačku Finine poslovnice u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu u rujnu 2005., a njome se za ubojstvo dvojice zaštitara tereti razbojnička skupina predvođena 42-godišnjim Antom Rosom, koji se još uvijek nalazi u bijegu. Tom prilikom ukradena su dva milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima Ilustracija Gnjusan zločin Mačku oderala i samljela je u blenderu, a onda je odlučila ubiti mladog inženjera: "Nije to bila reakcija ni greška..."

>> Zagreb: Opljačkana poslovnica Fine na Vrbanima

Roso i još desetorica muškaraca terete se za ubojstva zaštitara Stipe Mušana i Drage Renera iz koristoljublja, više oružanih pljačka poslovnica Fine i banaka u Zagrebu, krađa i dovođenja u opasnost života i imovine te prikrivanje protuzakonito dobivena novca.

Rosa i Ivan Boršić su prema optužnici isplanirali cijelu pljačku. Ostatak pljačkaške ekipe čine Dubravko Žugelj, Ivica Štrk, Ivan Tucman, Drađžen Bekavac, Dražen Elčić, Jurica Tumpak, Fehka Imamović, Mario Palić i Krsto Bilobrk. Svi su oni, osim odbjeglog Rose i Bilobrka kojemu je ukinut pritvor, danas na Zagrebački županijski sud dovedeni pod jakim mjerama sigurnosti s lancima na nogama. 

Kako se navodi u optužnici, u Fininu poslovnicu upali su Žugelj, Štrk i Tucman, a smatra se da su upravo Žugeljovi hici usmrtili zaštitare.

U prvom suđenju sudilo se Nenadu Filipoviću i još nekoliko muškaraca koji su oslobođeni 2006. zbog nedostatka dokaza. Sutkinja Renata Miličević na današnjoj je raspravi odbila prigovor na sastav sudskog vijeća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene