Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Trogir: Jahta udarila u most

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros oko 10 sati, u trenutku isplovljavanja iz trogirske luke, 42-metarska motorna jahta "Axioma" pod zastavom Kajmanskog Otočja udarila je u most koji Trogir spaja s otokom Čiovom, no pritom nitko nije ozlijeđen.

Utvrđeno je kako prilikom isplovljavanja kapetan Dominique Gerardine, francuski državljanin, nije uzeo u obzir jaku morsku struju ispod mosta uslijed koje je došlo do zanošenja i udara nadgrađem u most.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Osvrnuo se i na poljoprivrednike Božo Petrov o Mostovu programu: "Treba nam obiteljski turizam, dosta je apartmanizacije" Marin Miletić, Marija Selak Raspudić "Pogrešno se izrazila" Raskol u Mostu? Miletić prozvao Selak Raspudić zbog izjave o pobačaju, ona mu odgovorila: "U najtežoj sam izbornoj jedinici"

Na jahti se u trenutku udara nalazilo devet članova posade i deset putnika od kojih nitko nije ozlijeđen, dok je na jahti razbijeno staklo na nadgrađu i vidljivo je nekoliko ogrebotina.

Na mostu je oštećena ograda, no, premda nema drugih vidljivih oštećenja, tijekom dana pregledat će ga i djelatnici Županijske uprave za ceste.

Protiv kapetana Dominiquea Gerardinea bit će podnesena prekršajna prijava.

Na brodu su, kako se doznaje, turisti iz Portugala, a članovi posade imaju francusko državljanstvo. 


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene