Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pratili je u stopu

Jahta s tonu kokaina isplovila je iz Zadra?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jahta Amsterdamer na kojoj je pronađeno 1.100 kilograma kokaina, krenula je prije nekoliko mjeseci iz Zadra preko Sredozemlja i Atlantika prema odredištu u Južnoj Americi, neslužbeno doznaje Jutarnji.

Jahta Amsterdamer cijelo je vrijeme bila praćena. Južno od Azora španjolski su je istražitelji zatekli s istaknutom zastavom SAD-a. Na prekid transporta i uhićenja odlučili su se zbog rizika da bi pošiljka mogla biti pretovarena, što bi višemjesečnu koordiniranu akciju srpske, hrvatske i španjolske policije odvelo u propast, piše Jutarnji.

Pročitajte i ovo Screenshot Vrijedan teret VIDEO Talačka kriza na brodu punom kokaina: Jedan švercer ubio drugoga i bacio ga u more, ostale zatočio Ilustracija Završio u pritvoru Prodavao kokain uz odgodu plaćanja: Policija ga uhvatila na djelu, a onda su mu pretražili stan

Osim uhićenih na jahti koja je plovila pod američkom zastavom te Srbina uhićenog u Valenciji, španjolska policija najavljuje još uhićenja. Podsjetimo, španjolski agenti uhitili su dva Hrvata i dva državljanina Srbije.

Sve snimljeno: S 300 kg kokaina uhićeni Hrvat, Srbin i Crnogorac

Jahtu su policajci preusmjerili u Las Palmas, gdje će je temeljito pregledati policijski agenti zbog sumnje da u specijalno izrađenim skrovištima krije još droge. Istovremeno, posada broda prebačena je u pritvor, a na području Valencije uhićen je još jedan srpski državljanin kojeg povezuju s tim ilegalnim transportom. Vrijednost zaplijenjenog kokaina procijenjena je na 44 milijuna eura.

'Hrvatski državljani u dobi od 54 i 26 godina uhićeni su u akciji koju je u Hrvatskoj provodio PNUSKOK, čiji su službenici prije više mjeseci došli do informacije da se dvije osobe s našeg područja bave krijumčarenjem droge. Osim njih uhićeni su srpski državljani u dobi od 64 i 49 godina', izvijestila je Jelena Bikić iz Ravnateljstva policije.

Neslužbeno Jutarnji doznaje da je plovilo krenulo prije nekoliko mjeseci iz Zadra preko Sredozemlja i Atlantika prema odredištu u Južnoj Americi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene