Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izidor Sučić sam se javio u zatvor, Buić uhićen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osnivač i jedan od dioničara Gospodarsko-kreditne banke (GKB) Izidor Sučić (59), sinoć se u 21,30 sati sam prijavio u pulski zatvor, a Robert Buić (38) danas je u 13,50 sati uhićen na graničnom prijelazu Kaštelu pri ulasku u Hrvatsku te je sproveden u pulski zatvor, potvrdio je novinarima načelnik Ureda načelnika istarske Policijske uprave Marko Petković.

Izidor Sučić osumnjičen je za malverzacije zajmovima i zlouporabu položaja i ovlasti, a Robert Buić da je pomagao u počinjenju tih kažnjivih djela. Sin osnivača GKB-a Izidora Sučića, Ivan (29), također osumnjičen za zlouporabu u toj banci, u pulski se zatvor javio još u srijedu, 28. veljače, pošto je za svom trojicom Županijski sud u Puli izdao uhidbeni nalog.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Teško ozlijeđena Muškarac gurnuo ženu s pulske tvrđave: Pala s visine od pet metara i završila u bolnici Slika nije dostupna Novi istražni sudac u postupku protiv čelnika GKB-a

Inače, potraga za njima je pokrenuta nakon odluke Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Puli o njihovu pritvoru. Osumnjičenici su u desetak dana dva puta uhićeni i zadržani, a onda ponovno pušteni. Prvi su put uhićeni 19. veljače, pa su zatim 20. veljače odlukom istražnog suca pušteni. Ponovno su uhićeni na žalbu Županijskoga državnog
odvjetništva, a 26. veljače ponovno pušteni odlukom istog suca Ivice Stanića.

Po podatcima istarske Policijske uprave njihova uhićenja u
ponedjeljak, 19. veljače, nastavak su opsežnije kriminalističke obradbe koju provodi policija u suradnji sa Županijskim i Općinskim državnim odvjetništvom od listopada prošle godine, a tragovi lihvarskih ugovora utemeljeni na prijavi desetak oštećenika doveli su policiju do odgovornih u GKB-u.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene