Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgorjeli krovovi kuća u Zagorju

Vatrogasci upozoravaju: "Provjerite vaše dimnjake"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obiteljsku kuću u Svetom Križu Začretju u noći sa subote na nedjelju zahvatio je požar u kojem je u potpunosti izgorjelo krovište.

Nedugo nakon što su vatrogasci izašli na teren i ugasili ga, dobili su novu dojavu o požaru dimnjaka u kući 63-godišnjaka u Švaljkovcu.

Pročitajte i ovo Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba Požar kamiona Čistoće u Rijeci - 2 Veliki požar u Rijeci VIDEO Zapalio se kamion Čistoće, vatra se proširila na parkirane automobile: Šteta je više desetaka tisuća eura

"Po izlasku na intervenciju zatekli smo požar obiteljske kuće, koji je zahvatio krovište. Odmah smo s kolegama iz ZJVP Zabok počeli gasiti, ali nažalost šteta je dosta velika, s obzirom na gradnju. Naime, kuća nema klasičnu betonsku deku, već je trstika, pa je vatra i nju zahvatila, morali smo gasiti i iznutra, odozdo. Puno je toga uništeno, praktično su ostali samo zidovi. No zahvaljujući brzoj intervenciji, uspjeli su se spasiti okolni objekti. Do jutarnjih sati se raščišćavalo požarište zbog mogućnosti da ponovno bukne požar. Dimnjaci se moraju redovito provjeravati i čistiti. Godina još nije ni počela, a mi imamo toliko intervencija, gotovo sve na kućama", rekao je za Zagorje International predsjednik DVD-a Svetog Križa Začretja, Miljenko Šoštarić.

Njegov kolega Ivica Sinković, vođa smjene Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok apelira na građane da provjere ispravnost dimnjaka.

"Gotovo svaki dan otkako su ovi hladni dani imamo intervencije na obiteljskim kućama zbog požara dimnjaka, često put i više njih dnevno. Napišite velikim slovima: ljudi, pripazite na dimnjake, čistite ih i provjeravajte jer su inače opasni, pogotovo na objektima starije građe ", apelirao je Sinković.

Policija je u 7 sati ujutro izvijestila da je do požara došlo uslijed prijenosa topline iz dimnjaka na drvenu konstrukciju krovišta koje je u potpunosti izgorjelo te se urušilo, pri čemu su izgorjeli predmeti koji su se nalazili u potkrovlju. Požar je u potpunosti ugašen u 5.50 sati. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene