Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK PROŠIRIO ISTRAGU

Umjesto da pomogne opljačkanom čovjeku, policajac organizirao ljude da ga opet opljačkaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je proširio istragu na još četiri osobe u slučaju policajca koji je, istražujući krađu u Palovcu, otkrio da pokradeni čovjek u skrovištu u kupaonici ima još 3000 eura pa organizirao pljačkaše da mu i to ukradu.

USKOK je donio rješenje o proširenju istrage protiv četvorice hrvatskih državljana (1982., 1965., 1979. i 1987.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela teške krađe i zlouporabe položaja i ovlasti.

Pročitajte i ovo Smiljana Srnec (Foto: Dnevnik.hr) Počinje suđenje Smiljani Srnec Tijelo djevojke u škrinji je bilo gotovo 20 godina: Što znamo o monstruoznom zločinu u Međimurju koji je šokirao Hrvatsku Slika nije dostupna Tijelo u zamrzivaču Otkriveni stravični detalji ubojstva koje je zgrozilo Hrvatsku: Izudarala ju je na spavanju i ugurala u škrinju, ali je počinila kobnu pogrešku

Ovo proširenje odnosi se na prethodnu istragu koja je pokrenuta još 26. lipnja i koja obuhvaća šestero hrvatskih državljana (1982., 1965., 1979., 1974., 1970. i 1979.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela teške krađe u sastavu zločinačkog udruženja.

Zanimljivo je da je sedmookrivljeni u ovom slučaju policajac iz Policijske postaje Čakovec za kojeg USKOK sumnja da je umiješan u krađu 3000 eura već pokradenom čovjeku kojem je, zapravo, trebao pomoći. 

Naime, još 2015. godine u mjestu Palovec počinjena je teška krađa nakon koje je spomenuti policijski službenik sudjelovao u kriminalističkom istraživanju i trebao raditi na otkrivanju lopova. U kući nesretnika koji je opljačkan ovaj je policajac ustanovio da oštećenik živi sam te da u skrovištu u kupaonici drži još 3000 eura. 

S tim je informacijama, sumnja USKOK, "u nakani da se okoriste" upoznao trećeokrivljenog, a on je pak angažirao prvookrivljenog i drugookrivljenog. 

Taj je dvojac u noći s 8. na 9. listopada 2018. godine provalili u kuću oštećenika i iz skrovišta u kupaonici ukrali kuvertu s 3000 eura.

Sva četvorica međusobno su podijelila taj novac. 

U PU međimurskoj doznajemo da je policajac prošlog tjedna udaljen s dužnosti, no nisu bili spremni otkriti više informacija o njemu ili o ovom slučaju. Kako doznajemo, on nije u pritvoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene