Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pred očima su mi bila djeca'

Iz goruće kuće spasio usnulu peteročlanu obitelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O strahu nije stigao ni razmišljati. Gust dim koji je zacrnio prozore i kroz dimnjak sukljao iz susjedove kuće samo mu je dao nadljudsku snagu da spasi peteročlanu obitelj Kos iz Buševca pokraj Velike Gorice čija je drvena kuća u požaru izgorjela do temelja.

'Sve što mi je u tome trenutku bilo pred očima bila su djeca obitelji Kos, 13-godišnji blizanci. Dok sam trčao prema kući, nisam imao pojma jesu li susjedi doma ili ne, a kad sam shvatio da spavaju u kući koja gori, prošla me jeza', prepričava 24-godišnji Kruno Kovačević, mladi heroj koji je iz goruće kuće od sigurne smrti spasio obitelj.

Pročitajte i ovo Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame" Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a

'To bi svatko učinio', uvjeren je Kruno Kovačević, koji je zbog nesebične pomoći te noći 25. siječnja morao potražiti i liječničku pomoć. Da bi probudio obitelj, šakom je razbio prozor, staklo mu je razrezalo cijelu ruku, a šavove ima na četiri mjesta.

>> Djeca skoro izgorila u požaru, spasili ih susjedi

'Kada sam razbio prozor, vidio sam susjeda kako mi maše. Znao sam da ne smijem odustati. U kući s obitelji živi i baka koju smo morali iznijeti van', kazuje Kovačević.

Članovi obitelji nisu ozlijeđeni, od šoka te noći nisu mogli progovoriti. Ostali su bez svega. Kruninu hrabrost prepoznali su brojni sugrađani, prijatelji pa čak i oni koje nikada nije upoznao. 'Nakon nekoliko dana smanjio se broj poruka koje su mi dolazile na mobitel i društvene mreže i u kojima me svi hvale zbog hrabrosti i nesebičnog čina. Javljaju mi se ljudi koje i ne poznajem', kaže.

Za svoju će hrabrost biti nagrađen kandidaturom za nagradu Turopoljsko srce, koju Grad Velika Gorica dodjeljuje svake godine osobama za nesebičnost, požrtvovnost i humanost, a gradonačelnik Dražen Barišić ovog studenta Prometnog fakulteta i Veleučilišta u Velikoj Gorici nagradio je podgutnicom.

Grad Velika Gorica obitelji Kos pomoći će nabavom potrepština za život i novčanim sredstvima za gradnju novog doma. U akciju su se uključile i gradske tvrtke Vg Komunalac i Vg Čistoća, koje su svojim strojevima i zaposlenicima raščistile zgarište, a pomoći će i u podizanju novog doma. Crveni križ priskočit će upomoć, a za djecu se već osigurane nove školske knjige. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene