Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skočila u rijeku da ga spasi

Tragedija u Vukovaru odigrala se pred očima bake: Potraga za majkom dječaka (4) koji se utopio u Dunavu se nastavlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas oko podneva je u Vukovaru, na obali Dunava, kod tzv. stare klaonice, izvučeno je tijelo 4-godišnjeg djeteta iz Dunava, priopćila je policija koja, zajedno s pripadnicima HGSS-a, traga za majkom koja je skočila za djetetom.

Policija traga za majkom djeteta koje se utopilo u Dunavu. Navodno je majka šetala s djetetom kraj rijeke kad je dijete palo u Dunav, nakon čega je majka skočila za njim. Sve se to odigralo pred očima bake stradalog dječaka koja je također skočila u Dunav kako bi spasila unuka. Nešto kasnije baka je vidjela i kako je tijelo djeteta isplivalo, ali ne i tijelo majke. Baka je u stanju dubokog šoka pa policija od nje još nije uspjela dobiti informacije.

Pročitajte i ovo Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas" Ilustracija Završena obdukcija Policija otkrila uzrok smrti osobe pronađene u Bosutu

Na mjesto događaja ubrzo je stigla i ekipa hitne pomoći, no reanimacija djeteta nije uspjela.

Za majkom se traga cijelo popodne.

"Pošto struja baca na obalu, pretpostavka je da bi tijelo trebalo biti blizu obale. Sad smo došli do ovoga čamca ovdje gdje je HGSS, tu nam je zadnja pozicija bila i sad bi trebali nastaviti od čamca prema brodovima. Dijete su pronašli ovdje kod čamaca, negdje tu je dijete isplivalo vrlo brzo nakon utapanja, a njegovu majku sad tražimo. Gdje je - vidit ćemo", opisao je potragu ronioc Stjepan Vincetić.

Osim policije u potragu su se uključili i pripadnici HGSS-a koji koordiniraju cijelom akcijom.

"Nažalost, nemamo nikakvih novih vijesti. Najveći je problem što danje svjetlo polako nestaje. Dunav je noću opasan, rijeka je brza, nosi razne predmete i granje tako da to predstavlja opasnost i za spasitelje. Sad ćemo smanjiti intenzitet potrage jer treba ljude odmoriti, uvest ćemo novu ekipu i s reflektorima i baterijama ćemo nastaviti potragu do jutra. Onda opet nastavljamo potragu puno jačim intenzitetom. Do sada smo intenzivno pretražili nekih 1200 metara obale i priobalnog dijela. Čak smo morali micati i neke čamce i brodove da si oslobodimo prostor, međutim nikakvih novosti nema", rekao je za Dnevnik Nove TV Zlatko Becić iz HGSS-a.

Mjesto na kojem se tragedija dogodila dio je obale uz rijeku koji nije predviđen za šetnju, već se ondje najčešće zadržavaju ribiči. Prilaz Dunavu tu je vrlo strm, a rijeka na tom dijelu - vrlo brza.

Tijelo djeteta odvezeno je u bolnicu u Vukovar, gdje će se obaviti obdukcija. Nakon završetka očevida, policija će objaviti više detalja o ovoj tragediji.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene