Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog trostrukog ubojstva

Ivanu Dvorskom Vrhovni sud potvrdio 40 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud je Ivanu Dvorskome ponovno, u trećestupanjskom postupku, potvrdio presudu Županijskog suda u Rijeci kojom je osuđen na najvišu zatvorsku kaznu od 40 godina zatvora zbog trostruka ubojstva, potvrdio je glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci Zoran Sršen.

24-godišnji Ivan Dvorski na presudu se žalio Vrhovnom sudu drugi put, što mu omogućuje dosuđena dugotrajna zatvorska kazna. U žalbama je tvrdio da on nije ubojica. Vrhovni sud je u drugom stupnju razmatrao i odbacio njegovu žalbu potkraj srpnja 2009.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Slika nije dostupna Vrhovni sud potvrdio Oslobođen bivši ministar Ivan Herak

Dvorski je osuđen potkraj lipnja 2008. pred sudskim vijećem pod predsjedanjem sutkinje Ike Šarić. Osim njega osuđeni su Luka Obrovac na osam i Rene Ljubojević na šest godina zatvora.

Proglašeni su krivima za razbojstvo koje su počinili noću 13. ožujka 2007. u stanu na 12. katu nebodera u Rijeci. Sudsko vijeće je utvrdilo da su njih trojica pošla u razbojstvo na nagovor Ivana Dvorskog i njegovo obećanje da neće biti otkriveni. Namjeravali su oteti novac od Đanija Vukoše koji je u tom stanu živio s ocem Benitom Vukošom i djevojkom Mirjam Švaljek.

Nakon provaljivanja u stan i zahtjeva da im Đani dade novac Dvorski je, utvrdio je sud, ubio svo troje hitcima u glavu. Nedugo nakon bijega iz stana sva trojica su se vratila i Dvorski je zapalio vatru u stanu nastojeći prikriti tragove. Osuđen je za tri teška ubojstva i razbojstvo, a Obrovac i Ljubojević da su u tome pomagali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene