Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo iz koristoljublja

Ispalio 10 hitaca prema vlasniku kuće i otišao s 50.000 maraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na deset godina zatvora nepravomoćno je osuđen Marko Vasić jer je 1997. ubio D.K. iz Darde, vlasnika kuće u koju je nasilno ušao tražeći novac.

Vasić je jedan od trojice maskiranih i naoružanih muškaraca u vojnim odorama koji su kobnog 5. listopada 1997. oko 21 sat upali u dom nesretnog D.K. Tko su bili Vasićevi 'kompanjoni', ni danas se ne zna. Prijeteći, zatražili su sav novac koji ima. Vlasnik je to odbio, a prema njemu je tada iz 'škorpiona' ispaljeno deset metaka. Tri su ga pogodila i na mjestu je preminuo. Upravo se Vasića tereti da je ispalio smrtonosne hice.

Pročitajte i ovo Ilustracija kronologija Detalji ubojstva u automat-klubu: Dvojica uhićenih idu na mjesec dana u istražni zatvor Slika nije dostupna lampaši ispred kluba Novi detalji stravičnog slučaja: "Nastao je metež, jedan je uhvatio zaštitara, drugi ga je mlatio"

No i D.K. se branio pa je iz svog pištolja ispalio šest metaka i tako ranio napadača. Istražitelji su potom DNK analizom nađenih tragova i usporedbom s krvlju Vasićeve majke utvrdili da je optuženi bio u kući. Na podlaktici danas ima tragove rane, no tvrdi da mu je iz rata.

Napadači su iz kuće odnijeli 50.000 tadašnjih njemačkih maraka koje su pronašli iza ormara. U trenutku tragedije u kući je bila i vlasnikova 16-ogodišnja kći koja se uspjela oteti napadačima i sakriti ispod stepenica.

Na suđenju za ubojstvo iz koristoljublja na Županijskom sudu u Osijeku Vasić nije bio jer već služi 9 i pol godina zatvora u Sremskoj Mitrovici za jedno drugo teško kazneno djelo. Hrvatska je četiri godine uzalud tražila njegovo izručenje pa mu je u ožujku počelo suđenje u odsutnosti. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene