Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mirkovci i Borovo

Incidenti na pravoslavni Badnjak: Nosili beretke s dvoglavim orlom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zabilježeno je nekoliko incidenata na području Vukovarsko-srijemske županije tijekom paljenja badnjaka.

Policija je jutros izvijestila o više slučajeva kršenja javnog reda i mira koja su se dogodila na području Vukovarsko-srijemske županije tijekom vjerskog obreda paljenja badnjaka, uoči pravoslavnog Božića.

Tijekom paljenja badnjaka u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovci trojica mladića, u dobi od 16, 18 i 24 godine, nosili su i fotografirali se s državnom zastavom Republike Srbije, a tada je 18-godišnjak na glavi imao crnu beretku s grbom dvoglavog orla, dok je 16-godišnjak bio odjeven u vojni maskirni kombinezon s amblemom dvoglavog orla i natpisom 'Vojska Republike Srpske krajine'.

U Borovu, nedaleko od Vukovara, dvojica su mještana, u dobi od 23 i 30 godina, vozajući se osobnim automobilom na glavi nosili crne beretke s grbom dvoglavog orla, a 17-godišnji njihov sumještanin zatečen je kako na glavi nosi crvenu beretku s grbom dvoglavog orla. Tijekom paljenja badnjaka, dvojica Vukovaraca, u dobi od 19 i 29 godina, te trojica Borovčana, u dobi od 16, 23 i 25 godina, nosili su zastave Republike Srbije, a 29-godišnjak i pištolj marke 'crvena zastava M 57 TT', izvijestila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Pročitajte i ovo Otac i sin si međusobno zapalili ležajeve uoči Božića Otac i sin se posvađali pa jedan drugome zapalili ležajeve: "Iznio je kutnu garnituru i bacio ju na vatru gdje je već gorio njegov krevet" Slika nije dostupna Gotova do 22h Proslava pravoslavnog Božića uz koronavirus: HZJZ objavio epidemiološke preporuke

>> VIDEO: Što je premijera iznenadilo tijekom liturgije u pravoslavnoj crkvi?

Protiv svih je policija podnijela prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira, a protiv 29-godišnjaka i zbog prekršaja iz Zakona o javnom okupljanju. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene