Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZET ne želi dati snimku

Incident u tramvaju: Putnica tvrdi da ju je kontrolorka udarila šakom u glavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema navodima jedne putnice, koja je cijeli slučaj prijavila policiji, ZET-ova kontrolorka ju je prošlog četvrtka, pilikom pregleda karte i nakon verbalnih razmirica, udarila šakom u glavu i izvrijeđala je.

'U jednom trenutku me opalila rukom, šamar mi je dala, na što sam ja ostala zabezeknuta, gledam i ne vjerujem da mi se to dešava', opisuje neugodnu situaciju iz tramvaja Kristina Santini.

Pročitajte i ovo Zastoj prometa na križanju Savska-Vukovarska zastoji i gužve FOTO Kaos u prometu u Zagrebu: Tramvaj iskliznuo iz tračnica Prometna nesreća u Maksimirskoj Problemi u prometu FOTO U sudaru automobila i teretnog vozila ozlijeđene tri osobe

S obzirom da se unutrašnjost novijih ZET-ovih vozila snima nadzornim kamerama tražili smo da nam se ustupi snimka iz tramvaja broj 6 kako bi se vidjelo što se zapravo dogodilo. No, u ZET-u tvrde da mediji nemaju pravo na te snimke i da nam ih oni nisu dužni ustupiti.

>> Zatvor za ženu koja je s djetetom u krilu izvikivala rasističke uvrede

O cijelom slučaju oglasili su se priopćenjem u kojem potvrđuju slučaj, ali navode okolnosti drugačije od onih koje je navela putnica.

ZET: Snimke nikada javno ne objavljujemo

'Prema do sada prikupljenim saznanjima iz više relevantnih izvora, putnica je, na zamolbu da predoči voznu kartu, neponištenu željela poništiti na za to predviđenom uređaju, a to joj je bilo onemogućeno. U svojim je namjerama ustrajala, nastavljajući kontrolorku karata vrijeđati, što nije izazivalo reakciju naše djelatnice. Tek na spomen njezine majke u vrlo vulgarnom kontekstu, radnica ZET-a putnicu je dlanom desne ruke od sebe odmaknula, s obzirom na to da joj se gospođa unosila u lice te krenula dalje raditi svoj posao. Video zapis isključio je navode o fizičkom incidentu', ističe se u priopćenju kojeg potpisuje glansogovornik ZET-a, Tomislav Jurić.

Priopćili su i da pravna služba obrađuje cijeli slučaj. 'Prije utvrđivanja svih činjenica ne bismo komentirali detalje događaja. Snimke iz vozila, bez obzira na to kome idu u prilog, nikada javno ne objavljujemo, nastojeći, među ostalim, zaštititi privatnost zabilježenih osoba i poštovati zakonske odredbe', zaključuje se u priopćenju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene