Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Krapini

Ilegalno vadili kamen i zaradili oko 444.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Krapini podnijelo je istražnome sucu Županijskoga suda u Zagrebu istražni zahtjev protiv dvojice poduzetnika iz Zagorja u dobi od 39 i 43 godine i njihove tvrtke zbog osnovane sumnje da su tijekom 2004. protupravno eksploatirali rudno blago i na tome zaradili oko 444.000 kuna.

Kako je potvrđeno u Županijskome državnom odvjetništvu u Zlataru, sumnjiči ih se da su eksploatirali mineralne sirovine, to jest tehničko-građevni kamen, a da za to nisu imali potrebne dozvole. Naime, kako se navodi u istražnome zahtjevu, od Ureda državne uprave u Krapinsko-zagorskoj županiji ovlaštenog za poslove rudarstva nisu dobili koncesiju za izvođenje radova. 

Pročitajte i ovo Goran Medić iz Policijske uprave zagrebačke Slijede visoke kazne Policija prekinula ilegalne noćne auto utrke u Zagrebu, otkrili detalj koji ih je iznenadio: "Zvali su vučnu službu..." Slika nije dostupna masovne inspekcije U Rusiji 33 osobe otrovane alkoholom, 17 je umrlo: Koncentracija metanola bila do pet puta veća od smrtonosne

Zato se osnovano sumnja da su za svoje trgovačko društvo pribavili korist oko 444.000 kuna. Također ih se sumnjiči da su od 1. siječnja do 31. prosinca 2004., protivno Zakonu o računovodstvu i Zakonu o porezu na dodanu vrijednost, propustili voditi poslovne knjige.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene