Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DNK potvrda

Identificirano tijelo branitelja nestalog prošle godine, ubojica čeka suđenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljudski ostatci pronađeni 13. listopada prošle godine u polju kod Donjih Hrašćana pripadaju nestalom branitelju Krunoslavu Kontrecu, rečeno je danas na konferenciji za novinare u međimurskoj Policijskoj upravi (PU).

Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' u Zagrebu dostavio je policiji zapisnik kojim je utvrđeno da se profil DNA dostavljenih ljudskih ostataka potpuno podudara s profilom DNA već dostavljenih tragova krvi Krunoslava Kontreca.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas kod Splita Udario ženu šakom u glavu jer mu je ušla u traku bez žmigavca Ilustracija Veliki problem Fekalije u vodovodu u Dalmaciji: Ljudi se otrovali, uključila se i policija - "Netko to namjerno radi"

U polju Slokovici kod naselja Donjih Hrašćana u Međimurju prošle je godine 13. listopada poljoprivrednik, orući zemlju, pronašao tijelo muškarca. Iako su svi materijalni dokazi upućivali na nestalog Krunoslava Kontreca, čekala se potvrda identiteta DNA, rečeno je na konferenciji.

Bivši hrvatski branitelj nestao je potkraj srpnja 2010. kod Turčišća.

Na mostu preko rječice Trnave otkriveni su tragovi krvi, dio kosti te oštećena zrna koji su policijskim vještačenjem povezani s 37-godišnjim Kontrecom, izvijestila je tada policija. Nakon tjedan dana uhićen je godinu dana stariji Krešimir Marodi iz susjednog Domašinca zbog osnovane sumnje da je počinio ubojstvo. U njegovoj kući pronađeno je oružje iz kojeg je pucano, ali policija nije imala ključan dokaz - Kontrecovo tijelo. U tu svrhu provodile su se brojne manje i četiri veće potrage u koju su bili uključeni i pripadnici GSS-a.

Na Županijskom sudu u Čakovcu u tijeku je suđenje Krešimiru Marodiju, koji se brani šutnjom, zbog teškog ubojstva. Donošenje presude odgođeno je u dva navrata. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene