Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Angažiran i helikopter

Hvar: 7 Austrijanaca ozlijeđeno vozeći se na jednom triciklu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prometnoj nesreći koja se dogodila kasno sinoć na otoku Hvaru, ozlijeđeno je sedmero stranih državljana koji su se vozili triciklom te su sletjeli s ceste i pali u dubinu od oko četiri metra, doznaje se u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Svi su tijekom noći primljeni u Klinički bolnički centar (KBC) Split gdje im je pružena liječnička pomoć. Nesreća se dogodila oko 22,45 sati u gradu Hvaru na predjelu Sv. Katarina, gdje se sedmero državljana Austrije vozilo u triciklu marke peugeot.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TIGAR NA TRAJEKTU Svjetska organizacija za zaštitu prirode zgrožena slučajem iz Hrvatske: "To otvara mnoga pitanja" Slika nije dostupna TIGAR NA TRAJEKTU Oglasio se vlasnik privatnog zoološkog vrta na Hvaru: "Prijatelj Simba otišao je s otoka. Preuzeli smo brigu o njemu kad je bio mladunče, da ga spasimo od sigurne smrti"

Vozač, čiji identitet policija za sada još nije utvrdila, vozio je tricikl i ulaskom u raskrižje, zbog neprilagođene brzine i većeg broja putnika izgubio je nadzor nad triciklom, koji je inače predviđen za troje putnika.

Policija je za sada utvrdila kako se u vrijeme nesreće na triciklu, umjesto troje osoba, nalazilo više nego dvostruko putnika, zbog čega je vozač izgubio nadzor nad vozilom koje se zanjelo, prevrnuo na desnu bočnu stranu, te sletjelo ispod razine ceste na dubinu od oko četiri metra.

Angažiran trajekt 'Tin Ujević' radi prijevoza ozlijeđenih

Austrijancima je nakon nesreće prva pomoć pružena u Domu zdravlja Hvar. Potom je zatraženo angažiranje helikoptera zbog hitnog prijevoza pacijenata u KBC Split, no zbog nepovoljnih meteoroloških uvjeta, bure i kiše, helikopter HRZ-a nije bio u mogućnosti poletjeti prema Hvaru.

Županijski centa 112 Split je zatim kontaktirao 'Jadroliniju' o mogućnosti angažiranja trajekta 'Tin Ujević' koji je bio na vezu u luci Stari Grad. Oko ponoći trajekt je s pacijentima u dva vozila Hitne medicinske pomoći krenuo prema Splitu, a sedmero ozlijeđenih Autrijanaca jutros oko 2 sata dovezeni su na Kirurški odjel KBC-a Split.

Splitska policija je izvijestila da se još uvijek utvrđuje identitete svim putnika, ali i vozača tricikla. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene