453977
453977
453977
453977
453977

STRAVA U ROVINJU: HIV pozitivni muškarac divljao gradom i prijetio vlastitom zaraženom krvlju

  • , 18.10.2016., 15:38
  • Autor:
  • komentara

Pedesetogodišnjak je u jednom ugostiteljskom objektu razbijao inventar i vikao te si potom razbio bocu o glavu i okrvavljenim oštrim ostacima prijetio gostima.

 
 
 
 
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Stanovnici Rovinja prošlog su petka iznova proživljavali dramu. Jedan je njihov sugrađanin, za kojeg iz neslužbenih, ali pozdanih izvora saznajemo da je zaražen HIV-om, ponovno divljao gradom te prijetio okrvavljenom bocom koju je prethodno razbio sebi o glavu.

U šturom priopćenju policija je potvrdila kako su utvrdili sumnju da je 50-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela krađe i prisile prema službenoj osobi. Muškarac (50) je oko 21 sat u jednom ugostiteljskom objektu razbijao inventar i vikao te si potom razbio bocu o glavu i okrvavljenim oštrim ostacima prijetio gostima.

Potom je iz šanka ukrao više stotina kuna te pobjegao. Policajci su ga nešto kasnije pronašli u drugom kafiću, a kad ih je vidio uzeo je dva noža te počeo njima mahati u pravcu policijskih službenika, koji su ga brzo svladali i priveli.

Rabijatnom muškarcu ovo nije prvi put da prijeti vlastitom zaraženom krvlju. U srpnju 2008. godine u nekoliko je rovinjskih kafića razbijao inventar, u jednom je i napao vlasnika, a potom se razrezao po cijelom tijelu te prijetio zarazom osoblju i gostima.

Za ukupno sedam kaznenih djela: prenošenja zaraznih bolesti, dvije prijetnje, dva slučaja uništenja tuđe stvari, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i teške krađe tada je osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora, a izrečena mu je i mjera obaveznog liječnja od ovisnosti o opojnim drogama.

No, u prosincu 2010. ponovno je završio na stranicama crne kronike: prvo je provalio u jedan stan, a potom se uputio u obližnji kafić, gdje je razbijao stvari i prijetio vlasniku nožem. Nakon uhićenja nastavio je divljati i u policijskoj stanici. Za ta je djela potom osuđen na tri godine zatvora.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se