Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HEP-ovi djelatnici uhićeni zbog primanja mita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica HEP-ovaca uhićena su zbog sumnje da su uzeli 26.000 kuna mita kako ne bi prijavili slučaj neovlaštene potrošnje struje u jednom fizerskom salonu, izvjestilo je kasno večeras Državno odvjetništvo Republike Hrvatske.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala za
primanje mita sumnjiči 54-godišnjeg i 38-godišnjeg djelatnika Elektre Zagreb, koji su radili na utvrđivanju neovlaštene potrošnje, dok se trećeg HEP-ova djelatnika (36) sumnjiči za pomaganje u primanju mita.

Pročitajte i ovo Kiše donijele poplave i jeftiniju struju - 6 Proradile hidroelektrane Kako je Hrvatska zbog jedne stvari koja je mnogima donijela nevolje od velikog uvoznika postala - izvoznik struje Struja, ilustracija - 1 Dobre vijesti Kako je Hrvatskoj s neba palo gotovo milijardu kuna: "Proizvodnja je više nego dvostruko veća od planirane u prva tri mjeseca"

Dvojac je 30. siječnja u jednom frizerskom salonu otkrio neovlaštenu potrošnju struje no slučaj nije prijavio, već su preko kolege vlasnici salona i njenom suprugu poručili kako kazna za utvrđenu nepravilnost iznosi 104.000 kuna, ali da zapisnik neće prosljediti u proceduru ako im predaju 26.000 kuna.

Suprug vlasnice salona prijavio je to policiji i jučer je u jednom caffe baru trećem osumnjičenom predao 2.000 označenih eura. U trenutku predaje novčanica, policija je uhitila osumnjičenika, a kasnije i ostalu dvojicu.

USKOK je u istražnom zahtjevu predložio određivanje pritvora protiv svih osumnjičenika zbog postojanja osnovane sumnje da bi boravkom na slobodi utjecali na svjedoke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene