Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez imovinskog cenzusa

Ništa od Bandićevog obećanja: Grad ipak otpisao dugove i najbogatijim Zagrepčanima

Gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr)
Gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Na popisu imućnih dužnika našli su se bivši general Vladimir Zagorec, suprug potpredsjednice Vlade i ministrice Marije Pejčinović Burić Zoran Burić kao i nogometaši Dino Drpić, Zvonimir Boban i Zoran Mamić.

Iako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić lani najavio kako će staviti veto na odluku o otpisu dugova i najbogatijim Zagrepčanima, čini se da od tog obećanja ništa - dugovi za režije su ipak otpisani svima pa i najimućnijima.

Pročitajte i ovo Minusi i krediti; ilustracija - 1 Podaci Fine Broj blokiranih hrvatskih građana i dalje je veći od 200.000: Ima i jedna dobra vijest Matea Ćorić Brunović i Domagoj Zeba - 2 I posjetiteljima jeftinje Kreće besplatna žičara za Zagrepčane: "Uskoro ćemo objaviti nove niže cijene i za posjetitelje"

Iz Grada se o tome nisu oglasili no Jutarnji list doznaje da su dugovi zaista otpisani svim dužnicima bez obzira na imovinski cenzus.

Na popisu imućnih dužnika našli su se bivši general Vladimir Zagorec, suprug potpredsjednice Vlade i ministrice Marije Pejčinović Burić Zoran Burić kao i nogometaši Dino Drpić, Zvonimir Boban i Zoran Mamić.

Dugovi su otpisani svima prema Zakonu o otpisu dugova fizičkim osobama koji je na snagu stupio u srpnju 2017. Kako nije bio naveden imovinski ni socijalni kriterij u Gradu Zagrebu pravdali se da su sve radili prema zakonu.

Zagrebačka Gradska skupština je prijedlog odluke gradonačelnika Bandića o otpisu dugova fizičkim osobama koje su u blokadi jednoglasno usvojila 13. rujna, da bi i Skupština Zagrebačkog holdinga sličnu odluku donijela 19. rujna za podružnice Gradska plinara Zagreb, Vodoopskrba i odvodnja te Čistoća.

Kako piše Jutarnji, Grad Zagreb je do 15. siječnja otpisao ukupno 13,6 milijuna kuna za 3402 dužnika, a Zagrebački holding oko 110 milijuna kuna za 22.400 dužnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene