Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saslušan jedan svjedok

Gotovinin odvjetnik Marin Ivanović iznio obranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marin Ivanović, zagrebački odvjetnik i član braniteljskog tima generala Ante Gotovine danas je iznio obranu na istražnom ročištu koji se vodi protiv njega pred zagrebačkim Županijskim sudom zbog prikrivanja ili uništavanja arhivske građe, odnosno uništavanja četiri zapovijedi Operativne grupe Šibenik.

To je već treći postupak pokrenut protiv Ivanovića zbog prikrivanja ili uništavanja arhivske građe. Ivanovićev odvjetnik Mitko Naumovski izjavio je novinarima nakon istražnog ročišta da su iznijeli obranu i da je saslušan jedan svjedok. Naumovski smatra da su sva tri postupka protiv Marinovića pokrenuta isključivo protiv njega kao člana odvjetničkog tima Gotovine.

Pročitajte i ovo Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja Istražitelji na mjestu ubojstva Tedija Slamića KOMPLICIRANI ODNOSI Što je prethodilo krvoproliću na području Šibenika: "To ga je vjerojatno nešto okrenulo u glavi..."

Osumnjičeni Bačić i Jukica saslušani u Šibeniku

U svim tim predmetima manje više radi se o istim stvarima ali znate da se o istražnim radnjama ne smije detaljnije govoriti, kazao je Ivanovićev branitelj. Provođenje istražnih radnji zatražilo je općinsko državno odvjetništvo koje će nakon toga odlučiti hoće li eventualno protiv Ivanovića podignuti optužnicu. Ivanovića se, po pisanju tiska, sumnjiči da je uništio četiri zapovijedi Operativne grupe Šibenik, a uz njega su još osumnjičeni Neven Bačić i Josip Jukica koji će biti saslušani u Šibeniku. Navodno je Jukica 2007. od Bačića preuzeo sporne dokumente i predao ih Ivanoviću. Protiv Ivanovića se vodi postupak i pred zagrebačkim Općinskom kaznenim sudom za uništenje ili prikrivanje arhivske građe, odnosno rokovnika zapovjednika topničko-raketne skupine za vrijeme 'Oluje' Ante Karduma u kojem se nalazila lista ciljeva. To je suđenje ušlo u završnu fazu.

Ivanović je sredinom prosinca uhićen u akciji potrage za tzv. topničkim dnevnicima hrvatske policije koja mu je zaplijenila dokumentaciju i računalo, no sudsko vijeće Haaškog suda koje vodi postupak protiv trojice hrvatskih generala Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača izdalo je obvezujući nalog hrvatskoj državi da prekine pretraživanje oduzetih dokumenata i računala. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene