Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident na Rabu

Gost zadobio frakturu lubanje, a vlasnik lokala tvrdi: Nisam ga tukao, sam je naletio glavom na valjak za tijesto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Goste je navodno najprije naljutilo što su dodatke poput kečapa i parmezana morali posebno plaćati po 15 i 25 kuna, a prekipjelo im je kada im je konobarica istovremeno donijela predjelo i glavno jelo.

Švicarski turist (28), koji prema neslužbenim informacijama već 15 godina dolazi na Rab i koji se nakon svega navodno više ne namjerava vratiti, prebačen je početkom tjedna u KBC Rijeka na liječenje jer je utvrđeno da je zadobio frakturu lubanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku Ilustracija Podnesena prijava Četvorica protiv jednoga: Pretukli muškarca, teško je ozlijeđen

Mladog je Švicarca po svemu sudeći pretukao rapski ugostitelj (46), kojem je u srijedu pod sumnjom da je gostu nanio teške tjelesne ozljede određen jednomjesečni istražni zatvor uz jamčevinu u iznosu od 50 tisuća kuna.

Općinsko državno odvjetništvo je navelo je kako je vlasnik lokala drvenom palicom zadao Švicarcu nekoliko udaraca po glavi i tijelu, dok su lakše ozljede zadobili i osumnjičeni ugostitelj te 25-godišnji državljanin Italije.

'Sam je naletio glavom na valjak'

Prema neslužbenim saznanjima novinara Novog lista, ugostitelj je tijekom ispitivanja u riječkome Općinskom državnom odvjetništvu rekao da nije imao namjeru nekoga ozlijediti te da je sve počelo kada je gost prišao na ulaz u kuhinju zbog reklamacije.

Ustvrdio je da ga je Švicarac najprije verbalno napao jer je bio nezadovoljan uslugom, ali i da ga je potom udario nakon čega su na njega nasrnula i četvorica prijatelja mladog turista.

Ugostitelj je priznao da je u ruci imao valjak za tijesto, međutim istaknuo je i to da je njime počeo mahati po zraku kako bi se obranio te da je Švicarac naletio glavom na valjak. 

Za kečap 15 kuna, za parmezan 25

Jedan od očevidaca incidenta je u razgovoru za Novi list ponudio sasvim drugačiju verzi u priče, te je rekao da je negodovanje gostiju počelo kada su vidjeli da dodatke poput kečapa i parmezana moraju posebno plaćati, za kečap 15 kuna, a parmezan 25 kuna.

Gostima je, tvrdi u nastavku, zatim konobarica istovremeno donijela predjelo i glavno jelo, a na što su platili račun i zatražili knjigu žalbe.

Rečeno im je da to više ne postoji, a nakon rasprave za šankom s vlanikom restorana došlo je do tučnjave. Vlasnik je, ističe taj svjedok, Švicarca najprije odgurnuo, a tada su se umiješali još neki ljudi koji su mladića počeli snažno udarati šakama i drvenom palicom.

Napadnuta je i supruga Švicarca, kao i još jedan mladić koji je bio s njima u društvu, a sve se to odvijalo pred očima djece tog para koja su od straha počela vrištati. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene