Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priveden i bivši načelnik

VELIKA AKCIJA u Gospiću: Privedeno više policajaca PU ličko-senjske!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U velikoj akciji USKOK-a privedeno je nekoliko zaposlenika ličko-senjske Policijske uprave. Doznajemo da je među njima i bivši načelnik Željko Jurković, a procjenjuje se da je proračun zbog zloupotrebe položaja oštećen za oko 700.000 kuna.

Kriminalistička policija Policijske uprave ličko-senjske privela je tijekom današnjega dana više policijskih službenika nad kojima je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Pročitajte i ovo Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj Privođenje vozača kamiona koji je naletio na kolonu vozila - 4 18 ozlijeđenih Ovo je vozač kamiona koji se zabio u kolonu automobila i ozlijedio 18 ljudi, bio je drogiran

>> USKOK otkrio detalje velike antikorupcijske akcije u Rijeci

Glasnogovornica PU Maja Brozičević potvrdila je da je riječ o djelatnim osobama te PU, ali zasad nije navela razloge privođenja. Akcija je pod ingerencijom USKOK-a te će privedeni biti prebačeni u sjedište USKOK-a u Rijeci, koje je teritorijalno nadležno za ovaj slučaj.

Neslužbeno se doznaje da su među uhićenim djelatnicima i osobe koje su obnašale čelne funkcije u Policijskoj upravi ličko-senjskoj.

Navodno je riječ o bivšem načelniku Željku Jurkoviću, njegovoj bivšoj tajnici i još jednoj osobi zaposlenoj u policiji. Jurkovića, koji je već neko vrijeme na bolovanju, priveli su u obiteljskoj kući, a druge dvije osobe u policijskim prostorijama.

Neslužbeno doznajemo da ih se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti te nepravilno vođenje poslovnih knjiga. Navodno su manipulirali putnim nalozima i obračunom prekovremenih sati. Procjenjuje se da su državni proračun oštetili za oko 700.000 kuna. (D.M./A.J./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene