Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vatra pod kontrolom

VIDEO Požar na odlagalištu otpada u Belišću, dim se vidio iz Osijeka: "Iz daljine kao da je vulkan. Smrad je nepodnošljiv"

Veliki požar na odlagalištu smeća u Belišću bukno je danas oko 14 sati, a s vatrom se na terenu borilo 50-ak vatrogasaca. Požar je ugašen u večernjim satima, ali vatrogasci su ostali dežurati na terenu jer smeće još tinja. Okolicom se širi smrad, ali ne bi trebalo biti ekološke katastrofe, rekli su nam vatrogasci iz Belišća.

Čitatelj koji nam je proslijedio snimke i fotografije Predrag Sopek kaže kako je smrad nepodnošljiv, a dim od požara se vidio iz Osijeka.

Pročitajte i ovo Renovacija kuće - 2 Pomoć dobrih ljudi Hrvatska je ponovno pokazala veliko srce: Počela je obnova izgorjele kuće deveteročlane obitelji Ilustracija Isključen jedan uzrok Izgorjelo više od stotinu kontejnera za otpad: Poznato kolika je materijalna šteta

"Gori i nepodnošljivo je. Bio sam u Osijeku kad me zvala majka da gori, krenuo sam kući i vidio gusti dim. Iz daljine kao da je vulkan", rekao nam je Sopek koji je već pisao nadležnim institucijama zbog odlagališta otopada, no svi tvrde da je sve po zakonu iako ovo nije prvi požar ove godine.

"Ovo je već treći put ove godine", rekli su nam vatrogasci koji su u večernjim satima ugasili požar no ostat će dežurati do jutra ako se smeće koje još tinja ponovno rasplamsa.

"Koji je to smrad! Odlagalište je udaljeno od centra Valpova i Belišća svega nekoliko kilometara, zamislite kad okrene vjetar!", kaže nam Sopek koji apelira da se stanje mora srediti.

Požar smeća gasilo je oko 50 vatrogasaca koji su stigli s 10-ak vozila. Vatrogasci ističu kako je požar smeća uvijek teško gasiti i mora se prekrivati zemljom.

Gorjelo i pokraj Našica

Požar je izbio i u Beljevini pokraj Našica i to na objektu tvrtke za izradu namještaja. Gasilo ga je dvadesetak vatrogasaca te je uspješno lokaliziran, a sutrašnjim očevidom će se utvrditi i uzrok, priopćila je osječko-baranjska policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene