Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Nesreća kod Šibenika

Gliserom usmrtio ronioca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U naletu glisera u šibenskom akvatoriju danas nešto prije 18 sati smrtno je stradao ronilac 51-godišnji S.B. iz Splita, priopćeno je iz PU Šibensko-kninske.

Operativno komunikacijski centar u 17 sati i 50 minuta zaprimio je dojavu da je između rta Oštrica i otoka Krbela došlo do naleta glisera na ronioca koji je smrtno stradao u toj pomorskoj nesreći', navodi se u priopćenju šibenske policije. Očevid su obavili dežurni istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku, Županijski državni odvjetnik i policijski službenici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesreća kod Rovinja Preko ronioca prešao gliser, teško ozlijeđen prebačen u bolnicu Slika nije dostupna U splitskoj ACI marini Jahta je potonula zbog kratkog spoja

Ronilac je poginuo kada ga je pregazio gliser ŠB 4764 kojim je ploveći brzinom od 18 čvorova između otočića Oblik i rta Oštrica u šibenskom akvatoriju upravljao Z.K. iz Šibenika, priopćila je glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marina Halužan.

Po priopćenju, voditelj brodice je osjetio udarac, vratio se na mjesto nesreće i vidio krv i beživotno tijelo te odmah pozvao policiju. U pomoć je pristigla brodica koja se nalazila stotinjak metara od mjesta nesreće, a na kojoj je bio muškarac koji je i dovezao stradalog ronioca kod otočića Oblik. Na mjesto nesreće došla je pomorska policija iz Šibenika, brodica 11 ŠB i brod 'Šibenik' Lučke kapetanije Šibenik, te kriminalistička policija, Državno odvjetništvo i istražni sudac.

Utvrđeno je da je stradali ronilac ronio bez propisanih oznaka i s ronilačkom puškom, stoji u priopćenju ministarstva. Inspektor Lučke kapetanije Šibenik obavio je očevid i uzeo izjavu od voditelja brodice koji je pregazio ronioca, te obavio alkotest kojim je utvrđeno da voditelj brodice nije bio pod utjecajem alkohola. Mrtvo tijelo je oko 22.10 sati policija prebacila u Šibenik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene