Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Malverzacije sa zemljištem

General Kruljac danas na ispitivanju u USKOK-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general Mladen Kruljac i još četiri osobe uhićene zbog navodnih malverzacija sa zemljištem danas će biti odvedeni na ispitivanje u osječki USKOK.

Kruljac je noć proveo u jedinici za zadržavanje Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Osijeku, doznaje se od njihovih branitelja.

Kruljčev branitelj, osječki odvjetnik Marko Dumančić najavio je jučer navečer u Osijeku da će Kruljac danas biti ispitan u USKOK-u zbog sumnji da je zlouporabio položaj i ovlasti, te da će aktivno iznositi svoju obranu.

Nakon što je Kruljac oko 18 sati doveden u osječko-baranjsku policiju s njim se sastao Dumančić koji je novinarima rekao da se njegova branjenika sumnjiči zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Na novinarski upit hoće li general Kruljac aktivno iznositi obranu, ili će se braniti šutnjom, Dumančić je kazao kako njegov klijent ni u ratu nikada nije šutio, pa će se i ovaj put braniti kao pravi hrvatski vojnik.

Osim Kruljca, prema neslužbenim podacima, uhićene su još četiri osobe koje se sumnjiči za zlouporabe ovlasti ili pomaganja u zlouporabama - poduzetnik Ivan Rimac, čelnik brodsko-posavskog HDZ-a Zdravko Sočković, načelnik općine Sibinj Ivica Batinić i nekadašnji vijećnik Ivan Mišković.

Miškovićev branitelj, osječki odvjetnik Zdravko Dumančić rekao je da su jučer u policiji obavljeni obavijesni razgovori i da nije bilo formalnog ispitivanja. 'O detaljima ni mi nismo mogli ništa saznati, jer je riječ o predmetu USKOK-a koji je tajan', kazao je Dumančić. Za policiju je rekao da je bila korektna i da im je omogućila kontakt s branjenicima.

Nakon ispitivanja u USKOK-u znat će se hoće li protiv njih biti pokrenuta istraga, i zatražen istražni zatvor o čemu bi trebao odlučivati istražni sudac Županijskog suda u Osijeku.

Policija je jučer tijekom dana pretražila Kruljčevu kuću u Zagrebu, prostorije zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu te kuću u Slavonskom Brodu. (Hina)

Pročitajte i ovo Korupcija, Ilustracija Pranje novca Pala uhodana šestorka: Muljali s računima u firmama i pokrali milijune Uhićenje Razbijeno zločinačko udruženje VIDEO Policija objavila snimku: Pogledajte kako je izgledala akcija u kojoj je pao i poznati poduzetnik

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene