Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiša popolavila...

FOTO I Šibenik pod vodom, na Pagu palo 120 litara kiše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kiša zadaje probleme stanovnicima diljem zemlje.

Osim na kontinentu, obilna kiša pada i na obalnim područjima.

Pročitajte i ovo Vodostaj rijeke Une Snimke iz zraka Pogledajte novi sustav koji je prvi put obranio Hrvatsku Kostajnicu od poplave Ravenna, Italija, 18.05.2023. - 4 poplave u Italiji Meloni obećala pomoć: Stopostotna šteta na poljima i povrtnjacima, više od 36 tisuća ljudi raseljeno, 14 ih je preminulo

Zbog obilnih kiša i jakoga juga u potpunosti je poplavljen dio rive u šibenskom predjelu Dolac, pa su vatrogasci morali intervenirati i ispumpavati vodu ljudima iz kafića i stanova.

Ondje je u posljednja 24 sata, prema podacima DHMZ-a, palo 76 mm kiše.

Izlijevaju se rijeke, evo gdje je NAJGORE!

Jaka kiša i nevrijeme na šibenskoj rivi potopili brodove pa su morali intervenirati i ronioci kako sanirali štetu.

'Zbog jake kiše koja je padala od 3 do 5 sati došlo je do poplavljivanja dvorišta i podrumskih prostorija na šibenskom području i okolici. Vatrogasci su po pozivu izlazili na ispumpavanje vode. Župnijski centar 112 Šibenik primio je ujutro dojavu da su u Šibeniku poplavljene tri garaže cca 300 m²/ po garaži s vozilima u kojima je oko 50 cm vode. Vatrogasci su izišli na ispumpavanje', objavio je DUZS.

Poplave i u Zadarskoj županiji

Obilna kiša posljednjih dana pada i na zadarskom području, a najviše štete pretrpjeli su mještani ravnokotarskoga mjesta Galovca, gdje je voda prodrla u petnaestak podruma.

Vlasnici su cijelu noć ispumpavali vodu iz poplavljenih podruma, a ondje gdje je bilo najteže u pomoć su stigli vatrogasci. Pod vodom su nasadi mladoga luka i češnjaka, a zbog poplava, kasnit će i rezidba vinograda. Od predsjednika Općinskoga vijeća Galovca Alena Burčula doznaje se da se danas radi na normalizaciji stanja.

Najavio je kako je u planu gradnja nekih kanala na predjelu Vlaka.
Prokopat ćemo kanale, tako da sva voda koja se tu slila neće ići prema kućama, nego prema šumi i zaseoku Burčulima te dalje prema obližnjoj rječici Ogorki, rekao je Burčul. Također zbog obilnih oborina u Pagu je poplavljeno više podrumskih prostorija. Po podatcima Državnoga hidrometeorološkog zavoda u Pagu je u posljednja 24 sata palo 120 litara kiše po četvornome metru.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene