Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka suda

Ferenčak osuđen na godinu dana zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srećko Ferenčak zbog nezakonite je prodaje gradskog zemljišta nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora.

Istu je zatvorsku kaznu dobio i drugooptuženi Petar Turković. Nepravomoćnu presudu Ferenčaku i Turkoviću u 'slučaju nanbudo' u 14 sati izrekao je sudac Zdravko Majerović. maksimalna kazna koju su mogli dobiti iznosila je deset, a najmanja jedna godina zatvora. Kao olakotna okolnost uzeto im je u obzir da su većinu svoje karijere posvetili pomaganju drugim ljudima.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Slika nije dostupna Afera 'Nanbudo' Ukinuta presuda Ferenčaku, ponavlja se suđenje

Predsjednik Hrvatskog nanbudo instituta Ferenčaka teretilo se, da je sa suradnikom Petrom Turkovićem zlouporabio položaj i ovlasti te zaradio više od 9,5 milijuna kuna na nezakonitoj prodaji gradskog zemljišta. Oni su, naime, od grada Zagreba 1996. po povoljnim uvjetima otkupili zemljište namijenjeno izgradnji centra za invalide, a potom ga po višestrukoj cijeni prodali Konzumu. U svojim obranama optuženi su odbacili sve što im se stavlja na teret ističući da su u projekt uložili vlastiti novac te da nikoga nisu oštetili.

Presuda u ovom slučaju trebala je biti donesena još sredinom rujna prošle godine, no sudsko vijeće odlučio je ponovno otvoriti glavnu raspravu zbog prikupljanja dodatnih dokaza. Ukoliko presuda postane pravomoćna, Ferenčak i Turković će morati vratiti navedeni iznos novca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene