Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ferdinandu Jukiću dvije godine zbog prodaje "na crno" Badelovih proizvoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon više od 11 godina suđenja bivši direktor "Badela" Ferdinand Jukić, poznat i kao trgovac oružja, na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora zbog organiziranja proizvodnje i prodaje etilnog alkohola i žestokih alkoholnih pića "na crno".

Uz Jukića na istu je zatvorsku kaznu osuđen njegov bivši zamjenik Ivan Devčić, dok je tadašnji savjetnik Mate Jelavić oslobođen optužbi.

Pročitajte i ovo Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane Policija Uhićen je Vozio pijan pa odbio test na droge: Pokušao pobjeći policiji, a kad su ga uhvatili, krenuo je šou

Jukić je optužen da je naredio organiziranje "crne" prodaje i da su u ručno ispisivanim nalozima za otpremu upisivani nazivi nepostojećih tvrtki, pogrešni nazivi ili imena tvrtki koje nikada nisu kupovale u "Badelu". Devčića se teretilo da je sve to supotpisa, a Jelavića da je dogovarao prijevoz.

Tužiteljstvo ih je prvotno teretilo da su na taj način nezakonito zaradili više od devet milijuna kuna. No, visina štete naknadno je izmijenjena, pa su bivši čelnici "Badela" osuđeni jer su tvrtku kojoj su bili na čelu oštetili za 2,2 milijuna kuna.

Obrazlažući presudu sutkinja Ivana Kršul kazala je, među ostalim, da presuda prvooptuženom Jukiću proizlazi i iz Devčićeve obrane koji je potvrdio da su se nepravilnosti radile po Jukićevom nalogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene