Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Eksplozija raznijela automobil u Gračanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebačkom naselju Gračani, u dvorištu obiteljske kuće u ulici Svibanjčica, noćas pola sata iza ponoći u podmetnutoj eksploziji uništen je osobni automobil.

Riječ je o "citroen saxu", zagrebačkih registarskih oznaka, u vlasništvu 71-godišnjeg R.L., a automobil je koristio četiri godine mlađi D.D. u čijem dvorištu je eksplozija i odjeknula.

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad"

Prema policijskom izviješću, nepoznati počinitelj ušao je u dvorište obiteljske kuće i pod stražnji dio automobila postavio i aktivirao nepoznatu eksplozivnu napravu manje razorne moći. 

Nakon eksplozije izbio je požar, pa je automobil u potpunosti uništen, no nitko nije ozlijeđen.

Šteta se procjenjuje na 25 tisuća kuna.

Načelnik Ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovec kazao je da se za sada ne zna tko je i zašto podmetnuo eksploziv te da će policija razgovarati s obitelji vlasnika automobila i muškarca koji ga je koristio. 

Rekao je da obojica nisu poznata policiji niti su prijavljivali ikakve prijetnje.

Borovec nije znao reći jesu li rodbinski ili na neki drugi način
povezani.

Nakon eksplozije policija je noćas blokirala Gračane i pojačano kontrolirala vozila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene