Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija i požar

VIDEO: Nitko još ne zna kako je došlo do zapaljenja cisterne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U blizini benzinske postaje prema Sesvetama zapalila se i eksplodirala cisterna.

'Zbog čega je došlo do zapaljenja i eksplozije cisterne, još uvijek nije poznato. Sve informacije znat će se nakon očevida koji je još uvijek u tijeku', rečeno je za Dnevnik.hr iz glasnogovorništva zagrebačke policije.

Pročitajte i ovo Eskplozija u vojnoj bazi u Kambodži Kambodžanska vojska VIDEO Eksplodiralo streljivo u vojnoj bazi, poginulo 20 vojnika: Manje eksplozije čule su se još sat vremena kasnije Zračna luka Kabul, eksplozija Skrivena istina Ovo je tajna koju Pentagon posebno skriva: "Snimka otkriva da nije bila samo jedna eksplozija"

Cisterna se zapalila jučer u 18.12 sati, a nedugo nakon toga više je vatrogasnih kola krenulo prema mjestu eksplozije te su požar ubrzo lokalizirali. 'Požar je buknuo u garažnom prostoru koji koristi benzinska postaja i u tom su trenutku u garaži bile dvije prazne cisterne i autobus', rekla je glasnogovornica PUZ-a Jelena Bikić s mjesta događaja.

Odgovarajući na novinarski upit, Bikić je rekla kako za sada nema saznanja je li uzrok požara možda opušak ili eventualno neki radovi u garaži.

Nema ozlijeđenih osoba

Prema prvim informacijama do požara je došlo na cisterni koja se nalazila u garaži nedaleko benzinske postaje. Vatra je zahvatila i drugu cisternu i autobus koji je bio parkiran u blizini. Druga cisterna i autobus djelomično su izgorjeli.

Zbog požara jučer je bio evakuiran obližnji hotel. Nakon što je vatra ugašena, očistilo se i saniralo mjesto događaja. Ozlijeđenih osoba nije bilo, no vatrogasac Mladen Malčić  rekao je da je sreća da se vatra sa zapaljene cisterne proširila na prednji kraj, odnosno kabinu druge cisterne u kojoj se nalazila zapaljiva tekućina. U tom slučaju, rekao je Malčić, moglo je biti stradalih vatrogasaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene