Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđeno više osoba

VIDEO Kamion završio pod vlakom zbog vozača: 'Čudo je što je prošao s lakšim ozljedama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teška željeznička nesreća u Budrovcima kod Đakova. Pod putnički vlak na relaciji Sarajevo-Budimpešta podletio je oko podneva kamion-mikser. Lokomotiva je iskliznula. Ozlijeđeno je više osoba.

Vlak se zaustavio stotinjak metara od mjesta udara. Kamion potpuno uništen, a miješalica je odletjela nekoliko metara. 'Došlo je do iskakanja lokomotive, kamion je isto uništen, u toj nesreći ozlijeđeno je osam putnika', izjavio je Krunoslav Papić, direktor HŽ regionalne jedinice Vinkovci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važni napredak Napravili levitirajući vlak koji vozi po običnoj pruzi: Moći će razviti brzinu do 200 kilometara na sat Prijava DORH-u zbog vlaka - 4 Poslana prijava DORH-u Adventski vlak koji nije vozio uznemirio duhove: "Sve je zamaskirano u proračunu"

Očevici ne mogu vjerovati da nije bilo teže ozlijeđenih. Pravo je čudo da se vozač kamiona izvukao s lakšim ozljedama. 'Na kiruršku kliniku pristiglo je devet ozlijeđenih osoba, dvije ozlijeđene osobe, mlađe životne dobi od 15 i 17 godina, sa lakšim tjelesnim ozljedama hospitalizirane su radi opservacije. Ostale osobe su ambulantno obrađene i upućene na kućno liječenje', rekao je ravnatelj KBC-a Osijek Jozo Kristek.

Nesreća se dogodila na pružnom prijelazu u blizini Đakova. U vagonu je bilo 30-ak putnika. Očevid još traje, a neslužbeno se doznaje da se vozač kamiona nije zaustavio. 'Mi pretpostavljamo da je do nesreće došlo isključivo zbog ljudskog faktora, odnosno zbog trenutka ljudske nepažnje, što se nažalost na takvim prijelazima znalo događati već i prije', izjavio je Ivan Jukić, direktor Nexe betona.

>> Dugo Selo: Strojovođu zvali telefonom da izbjegne sudar s brzim vlakom

Mještani kažu da je ovo već četvrta ili peta nesreća u posljednjih pet godina. 'Provodimo akciju - Vlak je uvijek brži. Molimo i apeliramo na vozače da poštuju signalizaciju i da se zaustave', rekao je Papić. Prijelaz je ubrzo saniran. Uklanjanje vlaka i kamiona će potrajati. Tijekom noći, najavljeno je, očekuje se normalizacija željezničkog prometa.

Pruga je zatvorena do daljnjega, a putnici iz navedenoga vlaka prevozili su se autobusima do kolodvora Osijek, odakle su nastaviti putovanje vlakom prema Budimpešti. Vlak br. 259 na relaciji Budimpešta-Sarajevo prometovat će pomoćnim prijevoznim putem preko Vinkovaca. Putnici ostalih vlakova na toj dionici pruge prevozili su se autobusima između kolodvora Đakovo, Strizivojna-Vrpolje i Slavonski Šamac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene