Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog svađe sa susjedima?

Dvojica mladića podmetnula požar u kojem je teško opečena 82-godišnja starica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovačka policija osumnjičila je dvojicu mladića od 21 i 25 godina da su namjerno izazvali požar na obiteljskoj kući u Dubrovniku, u kojemu je u srijedu navečer teško opečena 82-godišnja starica, a kuća je u potpunosti izgorjela.

Dubrovačko-neretvanska Policijska uprava priopćila je kako je nakon kriminalističkog istraživanja dvojicu mladića osumnjičila za teško kazneno djelo protiv opće opasnosti, vezano uz dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, Ilustracija U tijeku intervencija Požar u stanu u Zagrebu: Vatrogasci na terenu Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba

Tereti ih da su u srijedu oko 22:30 sati namjerno izazvali požar na kući "Vila Sunčica" u Ulici branitelja Dubrovnika, u kojem je teže ozlijeđena 82-godišnjakinja, a lakše jedan vatrogasac.

Vatrogasci su iz zapaljene kuće izvukli gotovo nepokretnu 82-godišnjakinju, koja je teško opečena te je bila zadržana na liječenju u dubrovačkoj bolnici, a potom je prevezena u splitsku bolnicu zbog teških opekotina i ozljeda dišnog sustava uslijed udisanja dima. Požar je gasilo dvanaest vatrogasaca sa šest vozila, a bio je ugašen u 00:15 sati.

U policiji najavljuju kako će obojicu osumnjičenih uz kaznene prijave tijekom prijepodnevnih sati dovesti pritvorskom nadzorniku.

Svađa s jednim od stanara bio je povod 21-godišnjaku i 25-godišnjaku da namjerno zapale kuću u Dubrovniku, u kojoj je teške opekline zadobila 82-godišnja starica, a kuća je u potpunosti izgorjela, neslužbeno se doznaje u petak.

Prema neslužbenim saznanjima, mladići su poznavali jednog od braće koji živi u "Vili Sunčici", inače kući obitelji Kalauz, a paležu je prethodila ranija svađa među njima, što je i motiv podmetanja požara.

Vatrogasci su iz zapaljene kuće izvukli gotovo nepokretnu 82-godišnjakinju, koja je teško opečena te je s opeklinama na više od 60 posto tijela, kao i teškim ozljedama respiratornog sustava prevezena u splitsku bolnicu.

Policija je osumnjičene u prijepodnevnim satima odvela pritvorskom nadzorniku. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene