Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija istražuje uzrok

Tragedija na vodocrpilištu: Poginulo dvoje radnika, dvojica teško ozlijeđena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neslužbeno se doznaje kako su radnici provjeravali sustav za kloriranje, pri čemu je jedan pao u spremnik, što je za njega i za njegova kolegu koji mu je priskočio u pomoć bilo kobno.

Dvojica radnika su poginula, a dvojica su ozlijeđena u nesreći koja se dogodila jutros u Kostelu, u blizini Pregrade, potvrdio je glasnogovornik krapinsko-zagorske Policijske uprave Zoran Lončar.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Nesreća u kineskom rudniku Užas u Kini Teška nesreća u rudniku: Najmanje osam mrtvih, u tijeku operacije spašavanja

Iz same tvornice Humkom doznajemo kako se nesreća dogodila na terenu, odnosno jednom od vodocrpilišta, a ne u pogonu tvornice.

Neslužbeno se doznaje kako su radnici provjeravali sustav za kloriranje, pri čemu je jedan pao u spremnik, što je za njega i za njegova kolegu koji mu je priskočio u pomoć bilo kobno.

Još su dvojica radnika ozlijeđena u pokušaju da pomognu kolegama koji su poginuli u spremniku u kojemu je navodno puknula cijev s klorom. Ozlijeđenima je pomoć pružena u zabočkoj Općoj bolnici, gdje su zadržani na liječenju. Radnici su u dobi od 41 do 45 godina. Izvan su životne opasnosti, ali imaju velikih problema s disanjem.

Policijski su istražitelji na terenu, a tamo je i inspektor zaštite na radu, koji provjerava zaštitnu opremu koju su radnici nosili.

'Na traženje Policijske uprave krapinsko-zagorske a u dogovoru sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu Javna vatrogasna postaja Grada Zagreba poslala je akcidentno vozilo (vozilo za rad s opasnim tvarima) s tri vatrogasca i zapovjedno vozilo s jednim vatrogascem u Pregradu na vodocrpilište Kostel. Akcidentno vozilo služi za utvrđivanje koncentracije pilnova u zraku te će u ovom slučaju pomoći PU krapinsko-zagorskoj u očevidu koji se provodi zbog nesreće', stoji u priopćenju Ureda za upravljanje hitnim intervencijama grada Zagreba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene