Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brani se sa slobode

Duiću, ubojici japanskom sabljom, ponovno se sudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bruno Duić, mladić koji je japanskom sabljom katanom ubio gotovo dvadeset godina starijeg Miljena Veršića, ponovno se našao pred sudom nakon što mu je Vrhovni sud ukinuo nepravomoćnu petogodišnju zatvorsku kaznu.

Kao i na prvom suđenju, Duić je na zagrebačkom Županijskom sudu ponovio da se ne osjeća krivim za ubojstvo muškarca koji ga je u prosincu 2008. u svom stanu u zagrebačkom naselju Bartolići napao i pokušao seksualno iskoristiti. Jedina je razlika od prvog suđenja što se Duić u novom postupku brani sa slobode.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

Iz pritvora u kojom je bio od kraja 2008. Duić je pušten krajem travnja kada je Vrhovni sud ukinuo prvu presudu i naložio novo suđenje pred izmijenjenim vijećem. Vrhovni je sud utvrdio je da se Duić opravdano žalio na nedostatke nalaza psihijatrijske vještakinje koja je kazala da strah od Veršićevih napada kod njega nije mogao biti toliki da dovede do smanjene ubrojivosti, odnosno ubojstva u afektu.

>> Dobio pet godina zatvora za brutalno ubojstvo sabljama

Sumnju u vještačenje izazvala je i činjenica da je mladić nakon zločina zvao vatrogasce, a ne policiju te vrištao po hodniku kada je obliven krvlju izletio iz Veršićevog stana. Vrhovni sud traži da se dodatno utvrdi je li opravdano obavezno liječenje koje je Duiću dosuđeno u prvom postupku, ali i da se kvalitetnije rekonstruira gdje su se tijekom obračuna nalazile katane kojima je Veršić ubijen. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene