Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštetio državni proračun

Državi dužan 3,9 milijuna kuna poreza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepregledno je vodio poslovne knjige, a nije prijavio ni pokretanje stečajnog postupka.

 Virovitičko-podravska policija osumnjičila je 51-godišnjeg S.Š. iz Pitomače da je zlouporabom ovlasti u gospodarskom poslovanju oštetio državni proračun za više od 3,9 milijuna kuna, izvijestila je jutros ta Policijska uprava.

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Predsjednica gradskog vijeća Virovitice Lahorka Waiss (Foto: Dnevnik.hr) Virovitica obavijena velom tajne Nestanak milijuna i samoubojstvo pročelnika: "Bio je tih, miran i povučen. Ne znamo gdje je novac"

Policija je jučer završenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila da osumnjičeni od 1. siječnja 2007. do 29. veljače 2008., kao odgovorna osoba trgovačkog društva s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoju tvrtku, nije obračunao i uplatio porez na dodanu vrijednost i porez na dobit u iznosu od 3.900.617,37 kn.

Trgovačke i poslovne knjige vodio je tako da je otežana preglednost poslovanja ili imovnog stanja te ga se sumnjiči i za kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih knjiga. Uz to sumnjiči ga se i kazneno djelo povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje. Naime, nije prijavio pokretanje stečajnog postupka nad svojom tvrtkom čiji je žiro račun bio u neprekidnoj blokadi od studenog 2007. do siječnja 2008. Protiv S.Š. i pravne osobe slijedi posebno izvješće Općinskom državno odvjetništvu Virovitica. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene