Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatražena istraga

DORH: Paravinja ubio Antoniju Bilić kako bi prikrio pokušaj silovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv Dragana Paravinje šibensko Županijsko državno odvjetništvo poslijepodne je zatražilo istragu zbog sumnje da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić kako bi prikrio pokušaj silovanja.

Od istražnog suca za mladež šibenskoga Županijskog suda zatraženo je pokretanje istrage protiv 42-godišnjeg Paravinje, izdavanje tjeralice te određivanje pritvora zbog posebno teških okolnosti nedjela.

Paravinju, koji je jučer nakon uhićenja u BiH priznao zločin, tereti se da je 7. lipnja oko 10 sati na cesti Šibenik-Drniš upravljao tegljačem iz smjera Splita prema Zagrebu i da je dolaskom na križanje ceste Split-Drniš-Zagreb, kod mosta na Čikoli, ugledao Antoniju Bilić koja je stopirala. Nakon toga se kamionom okrenuo, stao i povezao je, no u jednom se trenutku vozeći prema Splitu zaustavio s namjerom da s njom ima spolni odnos. Kako u tome nije uspio, osnovano se sumnja da je, kako bi spriječio da se otkrije njegovo nedjelo, usmrtio maloljetnicu, navodi se u priopćenju državnog odvjetništva.

Za teško ubojstvo za koje je Paravinja osumnjičen kaznenim je zakonom propisano najmanje deset godina zatvora ili kazna dugotrajnog zatvora. Osim za zločin nad Antonijom Bilić, čije tijelo još nije pronađeno, od prije dva dana protiv Paravinje se na splitskome Županijskom sudu vodi istraga zbog sumnje da je krajem lipnja prošle godine na području Omiša pokušao silovati 24-godišinju autostopisticu. I u tom slučaju zatraženo je pritvaranje osumnjičenog. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Akcija u tijeku Policija pretražila područje pritoka Zrmanje u potrazi za nestalom Antonijom Bilić Slika nije dostupna Paravinja na sudu Prvi svjedoci pred šibenskim istražnim sucem u srijedu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene