Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Domaru iz Brezovice potvrđeno 6 i pol godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšem domaru Caritasovog Doma za djecu u Brezovici, Mariju Barloviću (52), potvrđena je prvostupanjska presuda kojom je osuđen na šest i pol godina zatvora zbog višestrukog silovanja 13-godišnjeg mentalno retardiranog štićenika doma.

Vrhovni sud odbio je žalbu Barlovićeva branitelja i tužiteljstva te potvrdio presudu zagrebačkog Županijskog suda s kraja svibnja prošle godine, doznaje se u Državnom odvjetništvu RH.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stravičan zločin Sedmorica silovala 13-godišnjakinju, njezinog dečka prisilili da sve gleda: "Preklinjem vas, nemojte me povrijediti, pustite me" Ilustracija slučaj šokirao zemlju Stravičan zločin u susjedstvu! Devetorica silovala djevojčice od 10 i 12 godina, jedan sve snimao: "Bili su sigurni da neće biti prijavljeni"

Obrana je tražila pobijanje presude zbog povrede Zakona o kaznenom postupku te pogrešnog i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, a tužiteljstvo veću kaznu.

Barlović je proglašen krivim jer je kao domar Doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi "Blaženi Alojzije Stepinac" u Brezovici u više navrata, od kraja 1998. do sredine siječnja 1999., silovao tada 13-godišnjeg mentalno retardiranog dječaka.

U optužnici je kao pravna kvalifikacija zločina navedeno da je riječ o nasilnom spolnom odnošaju s nemoćnim djetetom na osobito ponižavajući način.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene