Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Dobio šest godina za ubojstvo unuka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijeće Županijskoga suda u Sisku osudilo je nepravomoćno Đuru Adamovića (78) zbog ubojstva 27-godišnjeg unuka Željka Adamovića u lipnju prošle godine u Gornjoj Mlinogi na zatvorsku kaznu od šest godina.

Predsjednica sudskog vijeća Melita Avedić obrazložila je da je tijekom dokaznog postupka nedvojbeno utvrđeno kako je tog popodneva Željko došao u obiteljsku kuću djeda i bake, s kojima je živio, pod utjecajem alkohola.

Najprije se posvadio s djedom, koji je također bio pijan, a zatim ga je i napao te mu poderao košulju i potkošulju. Djed je otišao u sobu, a Željko je obavio nekoliko telefonskih razgovora.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

>> Sisak: Na sudu otac koji je ubio teško bolesnu kći

Kada je krenuo u sobu da se presvuče, djed Đuro uzeo je pištolj te je jednim hicem Željka pogodio u prsa. Mladić je teturajući izišao na dvorište, gdje se srušio mrtav.

'Nije potvrđeno da je bila riječ o nužnoj obrani, kako je kao svjedokinja tvrdila supruga okrivljenoga Danica Adamović. Nož sa crnom drškom, kojim je Željko navodno napao djeda, nigdje nije pronađen. Pri donošenju odluke, sud je uzeo u obzir i nekoliko olakotnih okolnosti, kao što su dob okrivljenoga, poremećeni odnosi u obitelji, smanjena ubrojivost okrivljenoga i njegovo dosadašnje nekažnjavanje', rekla je sutkinja Melita Avedić.

Branitelj osuđenoga po službenoj dužnosti, Milenko Jakšić, smatra da je kazna prestroga te je najavio žalbu. U kaznu će se osuđenome uračunati i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru, a dužan je podmiriti i troškove sudskog postupka te odvjetnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene