Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kamate od 10 posto

Dobar posao u Hrvatskoj: Lihvarenjem stekli 1,8 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je, na zahtjev makarskog općinskog državnog odvjetništva, dovršila kriminalističku istragu nad dvojicom 39-godišnjaka i utvrdila osnovanu sumnju da su lihvarenjem stekli nepripadnu imovinsku korist od 1,800.000 kuna, izvijestila je splitsko-dalmatinska Policijska uprava (PU).

Osnovano se sumnja da su od 2005. do studenoga 2010. iskoristili teško imovinsko stanje, nedovoljno iskustvo i lakomislenost više oštećenih osoba kojima su pozajmljivali različite novčane svote i naplaćivali mjesečne kamate od 5 do 10 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaradio 31 milijun kuna? Optužen za LIHVARENJE građana: Miro Čalušić s osmijehom u sudnici Slika nije dostupna 25 žrtava u Zagrebu i Dubrovniku Optužen zbog lihvarskih ugovora 'teških' više od 31 milijun kuna

Za jednog od počinitelja osnovano se sumnja da je na taj način počinio kazneno djelo iznude i lihvarskog ugovora na štetu 35-godišnjeg državljanina BiH i 61-godišnjaka, kaže se u priopćenju i dodaje da je drugi počinitelj oštetio još šest osoba počinivši kazneno djelo - lihvarski ugovor.

Policija je makarskom općinskom državnom odvjetništvu podnijela posebno izvješće.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene