Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Djeca pronašla leš utopljenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S utorka na srijedu u jezeru Sabljacima tragično je nastradao mještanin Dujmića 2 kod Ogulina, Mate Sudarić. Matu (50) su susjedi vidjeli u utorak predvečer kako, kao i svaki dan, uredno slaže odjeću prije ulaska u jezero koje mu se nalazi odmah nasuprot kući.

Mate, inače povratnik s rada u Njemačkoj, živio je sam u kući, a sumnju na utapanje prijavila je u srijedu ujutro bratova supruga koja živi u susjedstvu. Policija je osigurala mjesto eventualne tragedije, a oko 14 sati došli su pripadnici interventne jedinice policije karlovačke PU.

Pročitajte i ovo Ilustracija javila policija U Savi pronađen ženski leš Slika nije dostupna Nepoznati muškarac Zadar: Šetao rivom i u moru ugledao leš

Ronioci su oko sat vremena studiozno "češljali" dno jezera Sabljaka i korito rijeke Mrežnice koja tuda prolazi, a istragu je ometala velika trava koja svake godine naraste na "ogulinskom moru", zbog čega u jezeru i prebiva riba amur koja se njome hrani.

Iako su ronioci detaljno pretraživali dio jezera nizvodno od mjesta ulaska Mate u vodu, djeca koja su pratila ronjenje spazila su tijelo dva metra od obale kako izranja iz trave. Očevid će pokazati uzroke utapanja, no susjedi tvrde kako je Mate imao problema sa srčanim tlakom, pa se može pretpostaviti da je utapanje prouzročeno srčanim tegobama.

Ovo je, inače, nakon više od 20 godina prva žrtva utapanja u jezeru Sabljacima, koje je tijekom ljeta prepuno kupača, a za to odredište, čija je plaža kod motela Bjelolasice ove godine dobila i plavu zastavu, može se reći da je vrlo sigurno za kupače.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene